A DK tiltakozik a „kötelező szülőtartás” ellen

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a „kötelező szülőtartásról” szóló fideszes indítvány ellen. Szerintük a kormány a fiatalokra terhelné az idősebbek eltartási költségeit, miközben a nyugdíjvagyon einstandolása helyett a megélhetéshez elegendő nyugdíjat kellene biztosítson.

A Demokratikus Koalíció szerint az úgynevezett szülőtartással a magyar kormány merényletet követ el a nyugdíjasok ellen. A párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a törvényjavaslat, amely alapján a felnőtt gyermek köteles eltartani nyugdíjas szüleit, nem szolgálja az idősek érdekeit. Varju László azt mondta, a javaslattal a kormány lényegében elismerte, hogy a nyugdíjrendszer bukás előtt áll, és amikor ez bekövetkezik, akkor "mindenki tartsa el idős családtagjait". Ha ezt valaki nem teszi meg, akkor a nyugdíjrendszert kezelő kormány majd megbünteti - közölte.

A független képviselő kijelentette, hogy az Orbán-kormány éppen azt a pénzt vette el a magán-nyugdíjpénztárak "einstandolásakor", amiből az emberek gondoskodhattak volna magukról. A nyugdíj nem magánügy, hanem sok évtized alatt megszerzett jog, amelyből az idős embereknek meg kell tudniuk élni - nyomatékosította mondandóját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.