Zsíros kenyeret oszt a 'Gucci-lovagok bálján' a DK

- Ez a rendezvény csak egy puccparádé, nem más, mint a helyi Gucci-lovagok bálja, ahol megjelenik néhány tucat fideszes politikus és udvartartása - állítja a Demokratikus Koalíció. A városháza visszautasítja a vádakat, amelyek besározzák" a polgári hagyományokat".

"Debrecen képviselőiként bíztunk benne, hogy Kósa Lajos távozásával új, talán emberibb, szolidárisabb, normálisabb időszak veszi kezdetét városunkban. Egy olyan normális világ, melynek olyan vezetői vannak, akik együtt élnek, éreznek, léteznek az általuk vezetett várossal, annak lakóival. Tévedtünk!" - írja mai közleményében Varga Zoltán és Korcsog György, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője annak kapcsán, hogy a cívisvárosban újra megrendezik a város bálját.  

Az ellenzéki politikusok szerint az emberség, a szociális érzékenység, az emberség nyomokban sem fellelhető, a nagyzás, a gátlástalan urizálás annál inkább. Mint fogalmaznak, az új polgármesteri kabinetnek érezni, tudnia kellett volna, hogy a január 17-i, zártkörű városi bál a jelenlegi nehéz időszakban nem lehet az a „puccparádé”, ahol Fideszes újgazdagok, és az őket kiszolgáló-éltető gazdasági holdudvar milliókért mulat állami szervezésű rendezvényen. 

Varga és Korcsog véleménye szerint tévedés, hogy a Város Báljává válik egy zártkörű, a város nyilvánosságától elzárt, senki által meg nem közelíthető rendezvény, ahol néhány tucat fideszes politikus és udvartartása megjelenik. A rendezvény szerintük ebben a formában nem több, mint a debreceni Gucci-lovagok bálja. 

A két képviselő bejelentette: a Demokratikus Koalíció tiltakozásul január 17-én este hattól a bálnak otthont adó Kölcsey Központ előtt egy szelet zsíros kenyérre, egy csésze forró teára vár "minden debreceni demokratát, akinek elege van a gátlástalan Rolex órás, dubajozó Gucci-lovagokból".

A rendezvényről a debreceni polgármesteri hivatal közleményt adott ki, amelyben az olvasható: "Debrecen Város Bálja a városi polgári hagyományokat felelevenítő, azt tiszteletben tartó, a legnívósabb városi rendezvények közé tartozó társadalmi esemény. A város bálja egyetlen forint közpénzt nem emészt föl, hiszen sem a város, sem a szervező Főnix Nonprofit Kft. költségvetéséből ehhez támogatást nem kap".

A közlemény szerint "a bál költségeit az utolsó forintig a résztvevők fizetik ki, a meghívott díszvendégek belépőjegyének költségeit pedig a jegyárakba beépítve a többi résztvevő fizeti ki. Ebben az évben a bál mindemellett még jótékonysági célokat is szolgál, hiszen gyűjtést rendezünk a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája javára".

A hivatal közleménye így zárul: "a város bálja tehát - mivel közpénzből nem támogatott - nem különbözik azoktól a báli eseményektől, amelyeket a báli szezonban más társadalmi, gazdasági vagy szakmai szervezetek rendeznek. Egyértelműen és határozottan visszautasítjuk azokat a politikai és minden valóságot nélkülöző támadásokat, amelyek a város polgári hagyományai előtt tisztelgő társadalmi esemény besározását szolgálják".

Frissítés: fönti cikkünk végén a városháza egyik korábbi közleményét közöltük a városi bállal kapcsolatos kifogásokra. Figyelmetlenségünkért elnézést kérünk - igaz, a hivatal mondandója akár most is íródhatott volna...

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.