A DK feljelenti Orbán Viktort

A volt amerikai magyar nagykövet Orbán Viktorral kapcsolatos állításaira alapozva a Demokratikus Koalíció följelenti a magyar miniszterelnököt korrupció gyanújával.
- Könyvet írt Magyarországon töltött hivatali idejéről Eleni Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete. Az Index könyvajánlója szerint Németh Lászlóné, az Orbán-kormány volt nemzeti fejlesztési minisztere azt mondta a nagykövetnek, hogy hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol "eldöntötték", kik nyerhetnek pályázati pénzeket - akkoriban általában a Közgép - írja közleményében a Demokratikus Koalíció.
 
A Vadai Ágnes alelnök által jegyzett, az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közlemény így fogalmaz: "ez ínyenc betekintést ad abba a diplomáciai botránysorozatba, amiben hazánk legfontosabb szövetségese rájött: a Fidesz elfoglalta Magyarországot. Az orbáni korrupció fekete lyukként nyeli el a magyar és az európai adófizetők pénzét, a rendszer fenntartói pedig - beleértve az ügyészséget - úgy tesznek, mintha mindez teljesen természetes volna. Amerikában és Európában azonban nem túl gyakoriak a nyíltan korrupt maffiakormányok. A magát keleten otthon érző Orbánnak nem ártana észben tartania, hogy Magyarországon Európában, nyugaton van". 

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány lemoshatatlan szégyent hoz Magyarországra. A DK, bár jól ismeri a kormányt védő ügyészi gyakorlatot, feljelenti Orbán Viktort! A DK garantálja, hogy a kormányváltás utáni európai Magyarországon független szakértők fogják kivizsgálni a korrupt kormány által okozott károk mértékét - zárul Vadai Ágnes közleménye.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.