A DK feljelenti Matolcsyt

A Demokratikus Koalíció (DK) szeretne minden részletet megtudni az Eiffel Palace megvásárlásának körülményeiről. A párt feljelenti Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét.

Matolcsy György az elmúlt hetekben több esetben is rendkívül költséges és homályos hátterű ingatlanvásárlásokat hajtott végre - emlékeztet a DK. Elég csak a tiszaroffi kastélyra, az IPOSZ épületére, vagy az "oktatásra szánt" 200 milliárdra gondolni, egyértelművé válik, hogy a jegybankelnök kontroll nélkül szórja a pénzt, miközben átláthatatlan tulajdoni hátterű offshore cégek gazdagodnak.

A legutóbbi ilyen húzás az Eiffel Palace irodaház megvásárlása volt, amit tulajdonosai januárban még 40 millió euróért hirdettek, az MNB végül 45 millió euróért vette meg az atlatszo.hu birtokába került költségvetés szerint. Az Eiffel Palace-t eladó offshore cég ismeretlen tulajdonosai ugyanakkor 15 millió eurót kerestek az üzleten - áll a párt közleményében.

Tehát Matolcsy György 15 millió eurós ráfizetéséből 5 millióról már most kiderült, hogy nem csak a piaci áron, még a meghirdetett áron is felül volt. Ha ez a jegybankelnök unortodox gazdaságpolitikájának a része, akkor azt lehet, hogy nem tanítani, hanem tiltani kellene.

A DK szeretné elérni, hogy nyilvános legyen a vásárlás minden körülménye és az offshore cég tulajdonosi háttere is. Mivel Matolcsy György nem hozta nyilvánosságra az üzlet részleteit, ráadásul egyből törvénytelenséget emleget, ha valaki számon próbálja kérni a követhetetlen és átláthatatlan pénzszórásért, a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a jegybankelnök ellen az Eiffel Palace irodaház vásárlása ügyében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.