A DK beperli a kormányt

A kormány 1,4 milliárd forint értékben adott át ingyen kampányelemeket a Fidesznek, ezért a DK pert indít. Az ellenzéki párt álláspontja: a kabinet költhet kampányra, de olyan szlogeneket és grafikákat, amelyeket közpénzből fizettek ki, nem engedhet át másnak.
Pert indít a kormány ellen a Demokratikus Koalíció, mert összesítésük szerint a kabinet 1,4 milliárd forint értékben adott át ingyen kampányelemeket a Fidesznek. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap azt mondta, a kormány jogosult közpénzt költeni kampányra, de arra nem, hogy a szlogeneket, grafikákat ingyen adja át egy pártnak.

A kormány viszont ezt tette a Fidesszel - jelentette ki. A DK összesítése szerint a Magyar reformok működnek kampányért hatszázmillió forintot, a Magyarország jobban teljesít kampányért pedig nyolcszázmilliót fizetett ki a kormány.

A bíróságon azt akarják elérni, hogy ezt a pénzt fizesse vissza a Fidesz – közölte a DK-s politikus, jelezve, hogy a napokban nyújtják be a bírósághoz a dokumentumokat.

Az Index írta meg először, hogy ingyen adta át „A magyar reformok működnek" jelmondat használatát a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Fidesznek. A kormány és a kormánypárt között létre jött nulla forintos szerződés lehetővé teszi, hogy továbbiakban a Fidesz – és a párt parlamenti frakciója is – területi korlátozás nélkül, bármely szokásos reklámfelületen felhasználhassa a bejáratott kampány elemeit.

A kabinet tavaly év végén adta át a felhasználás lehetőségét a Fidesznek, március elején viszont már a bankokat is kötelezték arra, hogy használják az állami szlogent. Egy Rogán Antal által jegyzett kormányrendelet alapján a Magyar Közlönyben teljes arculattervet is közzétettek, amelyben részletesen előírták a pénzintézeteknek, hogy az állami lakástámogatáshoz, a csokhoz kapcsolódó szolgáltatásaikat milyen módon hirdessék, s mekkora és milyen típusú „A magyar reformok működnek" logót mellékeljenek mindehhez.

A kormány 2014-ben, az országgyűlési választás előtti hónapokban is tanúsított már hasonló nagylelkűséget a Fidesszel szemben. Két éve a Magyarország jobban teljesít" szlogent és dizájnt adták át ingyen a pártnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.