'Távozzon a csalással vádolt alpolgármester!'

Azonnali lemondásra szólítja fel az ügyészség által százmilliós csalással vádolt Fazekas Istvánt, Százhalombatta volt Fidesz-KDNP-s, jelenleg független alpolgármesterét a városi MSZP-szervezet.

A helyi szocialisták elnöke, Szabó Attila és Weller János önkormányzati frakcióvezető lapunkhoz nyilatkozatot jutatott el, amelyben többek között azt írják: „Az MSZP százhalombattai szervezetének elnöksége és önkormányzati képviselőcsoportja megdöbbenéssel értesült a Népszabadság szerdai számából arról, hogy dr. Fazekas Istvánt, Százhalombatta Fidesz-KDNP színekben képviselőnek megválasztott alpolgármesterét a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség százmilliós csalással vádolja”.

A helyi szocialisták a leghatározottabban elítélik Fazekas István, mint választott helyi közszereplő ügyészségi vádakban szereplő cselekedeteit és attól minden módon elhatárolódnak.

Egyúttal felszólítják arra, hogy köztisztségeiről, így alpolgármesteri posztjáról és egyéni önkormányzati képviselői mandátumáról azonnal mondjon le. Ha a felszólításnak nem tesz eleget, úgy „rendkívüli képviselőtestületi ülésen magunk fogjuk kezdeményezni alpolgármesteri tisztségéből való visszahívását”.

A városi MSZP sajnálja, hogy Százhalombatta neve egy ilyen esemény kapcsán került az ország közvéleményének figyelmébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.