'Nem tisztázott, mi volt Kulcsár szerepe' - újra kezdődhet az egész eljárás

Megalapozatlan és hiányos az elsőfokú ítélet, ezért új eljárást kért az ügyész a Kulcsár-per másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán,

A fellebbviteli főügyész felszólalásában kiemelte: az elsőfokú ítélet hibái nem azt jelentik, hogy a vádlottak ne követtek volna el bűncselekményt, hanem hogy nem azokat a bűncselekményeket, melyeket az elsőfokú bíróság megállapított.

Kulcsár Attilát elővezetik a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében
Budapest, 2010. április 22. Kulcsár Attilát elővezetik a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében, ahol megkezdődött a Kulcsár-ügyként ismertté vált büntetőper másodfokú tárgyalása. A 2003 nyarán kipattant brókerbotrány ügyében a Fővárosi Bíróság 2008 nyarán kihirdetett elsőfokú ítéletét a vád és védelem egyaránt megalapozatlannak tartja, és hatályon kívül helyezését, illetve új elsőfokú eljárás elrendelését indítványozta a másodfokú bíróságnak. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ügyész szerint nem tisztázott, mi volt Kulcsár szerepe, jogosultsága a K and H Bankban, hogy közvetlenül rendelkezhetett-e az ügyfelek pénzével. Miután pedig szinte az összes többi vádlott cselekménye összefügg Kulcsáréval, az ő ügyükben is új, alapos elsőfokú bizonyításra van szükség.

A Fővárosi Ítélőtáblán április 27-én a védőbeszédekkel folytatódik a sokmilliárdos sikkasztás vádjával indult büntetőper másodfokú tárgyalása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.