"Nem egy cigányt keresünk, hanem egy gyilkost"

Elutasítja a szélsőséges indulatok keltését a múlt heti soroksári gyilkossággal kapcsolatban a Soroksári Roma Nemzetiségi Önkormányzat - közölte Bokor Sándor, az önkormányzat elnöke.

Bokor Sándor azt mondta, a brutális gyilkossággal szinte egy időben azonnal a soroksári romákat kiáltották ki "potenciális gyilkosjelöltnek". A kerületben nincs szükség arra, hogy szélsőséges indulatokat keltsenek a romák ellen. "Nem egy cigányt keresünk, hanem egy gyilkost" - jelentette ki.

Közölte, nem tudják elfogadni, hogy a Jobbik a brutális gyilkosságot felhasználja a választási kampányához. A Belügyminisztériumtól és a rendőrségtől kérik, hogy akadályozzák meg a "cigányellenes tüntetést".

Bokor Sándor ugyanakkor azt is mondta, hogy részt vesznek a párt által szervezett szombati megemlékezésen, de "nem a Jobbikkal". Azért vesznek részt - mint közölte -, mert a családdal együtt érezve szeretné a soroksári cigányság megmutatni, hogy elítéli a gyilkosságot. Kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy egy kerületi roma család egyik tagjánál a rendőrség megtalálta az áldozat mobiltelefonját. Úgy tudják, hogy az illetőhöz vásárlás útján került az áldozat telefonja - mondta.

Egy 36 éves édesanya holttestét múlt szerdán találták meg a soroksári Szigetdűlőn. A gyilkos felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14 rendőrből álló nyomozócsoportot hozott létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.