'Kocsis Máténak szövegértési problémái vannak'

A Haza és Haladás Egyesület szerint az adatvédelmi hatóság állásfoglalása azt bizonyítja, hogy támogatói adatbázisuk a jogszabályoknak megfelelően épül, így Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója hazudik vagy szövegértési problémái vannak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kedden több intézkedés megtételére is felszólította az Együtt 2014 Facebook-oldalán indított toborzó kampányhoz kötődő adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban a Haza és Haladást. Így felhívta a szervezetet arra, hogy pontosan jelölje meg azokat a célokat, amelyekhez a szimpatizánsok adatait kezelni kívánja.

Az Együtt 2014 erre úgy reagált: a vizsgálat cáfolta a párt internetes toborzó akciójával kapcsolatos jogi aggályokat. Kiemelték, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője nem szólította fel őket az eddig összeállt adatbázis megsemmisítésére, amit jogsértés esetén meg kellett volna tennie. Hozzátették: a hatóság kizárólag technikai jellegű pontosításokra hívta fel a figyelmet, ezeket szakembereik haladéktalanul orvosolják.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezután arra szólította fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, hogy "bánjon törvényesen az emberek adataival", és kérjen bocsánatot azoktól az emberektől, akiket nem tájékoztattak arról, hogy mire használják adataikat.

A Haza és Haladás Egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében válaszul azt írta: "a Fidesz kommunikációs osztagát" sem a hatósági állásfoglalások, sem a cáfolatok nem tántorítják el a hazugságok ismételgetésétől. Azonban - jegyezték meg - az adatvédelmi hatóság állásfoglalása azt bizonyítja, hogy támogatói adatbázisuk a jogszabályoknak megfelelően épül.

Az Együtt 2014 Facebook-oldalán regisztráló szimpatizánsok nevüket, e-mail címüket és irányítószámukat adják meg a pártnak. Kattintásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a Haza és Haladás Egyesület, valamint jogutódja a személyes adataikat és politikai szimpátiájuk tényét a megfelelő törvényi rendelkezések alapján kezelje, illetve velük kapcsolatot tartson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.