'Igazságot Hunvaldnak!' - akció a polgármester mellett

A VII. kerületi polgármesteri hivatal épülete előtt hagyott szalagokkal fejezte ki mintegy száz ember szolidaritását Hunvald György polgármesterrel, akit a héten vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba az ingatlanügyek miatt folyó nyomozásban. Az akciót Hunvald "barátaiból, kollégáiból, ismerőseiből" álló magánszemélyek szervezték.

A VII. kerületi polgármesteri hivatal épülete előtti szobron, illetve Erzsébetváros testvérvárosai felé mutató útjelző táblán hagyott szalagokkal fejezte ki mintegy száz ember szolidaritását Hunvald György polgármesterrel, akit a héten vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba az ingatlanügyek miatt folyó nyomozásban.

Az akció egyik szervezője - aki szalagokat is osztott, amelyre a szimpatizánsok különféle feliratokat, "Igazságot a polgármesternek!", "Visszavárunk", "Hiszünk Neked" írtak - tudósítónknak azt mondta: a délután 5 órakor kezdődött akciót magánszemélyek szervezték, "Hunvald György barátai, kollégái, ismerősei". A nevét nem vállaló ifjú hölgy kérdésünkre csak annyit mondott magáról, hogy a polgármestert régóta ismeri, támogatja. Mint mondta, hisz abban, hogy Hunvald ártatlan, és az eljárás során erre fény derül.

Az akcióval kapcsolatban azt mondta, hogy minden szimpatizánst megkérnek, ha kitűzte a szoborra a szalagot, lehetőség szerint hagyja el a helyszínt, hiszen nem bejelentett demonstrációról van szó. Kérdésünkre azt is hozzátette, hogy a polgármestert támogatók mellett a járókelők is inkább Hunvald mellett állnak, atrocitás nem történt.

Tudósítónk helyszíni jelentése szerint a szimpatizáns tömegben - amelyre néhány rendőrjárőr, valamint a polgármesteri hivatal tömbje körül posztoló kerületőrség tagjai vigyáz - több, a jelenleg is zajló nyomozásban érintett önkormányzati bérház bérlője is megjelent, akik szerint a polgármester ártatlan.

Az akciót reggel Erzsébetvárosban szórólapokon hirdették meg, a felhívás megjelent a kerületi MSZP szervezet honlapján is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.