'Elhalálozott a független közszolgálati média'

Azután, hogy a médiatanács tagjait jelölő parlamenti bizottság kormánypárti többsége csak fideszes jelölteket szavazott meg és az Országgyűlés ezt a döntést helyben hagyta, „lényegében elhalálozott a független, közszolgálati magyar média” - jelentette ki Societas elnöke Budapesten vasárnap.

Sass Szabolcs, aki Török Zsolt szocialista politikussal közösen a megszűnt ORTT volt székháza előtt tartotta a sajtótájékoztatót, úgy fogalmazott: számukra már nem kérdés, hogy a Fidesz-KDNP a kétharmados többségét a „szabad Magyarország leépítésének akarja szentelni".

Az MSZP szóvivője egy fiktív gyászbeszédet olvasott fel, amelyben úgy fogalmazott, hogy „több mint húsz éven át tartó nehéz küzdelmekkel teli lét után a független, közszolgálati média magyarországi letéteményesei (...) itt hagytak bennünket".

A sajtótájékoztató alatt aktivisták négy, a Magyar Televíziót, a Duna Televíziót, a Magyar Rádiót és a Magyar Távirati Irodát jelképező fejfát, illetve egy fekete ruhába öltöztetett, kezében kaszát tartó alakot ábrázoló fotómontázst állítottak fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.