'Bicskanyitogató' döntés Miskolcon: a jegyző mond véleményt a jelöltekről

A szocialista képviselők „bicskanyitogatónak” nevezték, hogy a miskolci jegyző mondhatja meg, ki alkalmas a Földes Ferenc Gimnázium irányítására.

Miskolc közgyűlése a legutóbbi ülésén úgy döntött: az iskolaigazgatói pályázatok véleményezési jogkörét átruházza a jegyzőre, azaz Csiszár Miklósra, azzal az indokkal, hogy jön a nyár, és nagy számú pályázatot kellene elbírálnia az oktatási bizottságnak - írja a boon.hu.

Mint a lap fogalmaz, a beérkezett igazgatói pályázatokat több szakmai és egyéb szervezet is véleményezi, mire azok Balog Zoltán miniszterhez kerülnek. Az egyik véleményező az illető iskola működtetője (nem fenntartója), tehát Miskolcon a város önkormányzata. A megyeszékhely képviselő-testülete azonban legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy ezt a véleményezési jogkört átruházza a jegyzőre, azaz Csiszár Miklósra, azzal az indokkal, hogy jön a nyár, és nagy számú pályázatot kellene elbírálnia az oktatási bizottságnak.

Ebből lett is a közgyűlésen némi perpatvar - írja a boon.hu. A szocialista képviselők „bicskanyitogatónak” nevezték ezt az indokot, és felvetették, hogy például a Földes Ferenc Gimnázium igazgató-választásának ügyében az egyébként az állampolgárok által nem választott jegyző fogja megmondani, hogy ki alkalmas a gimnázium irányítására.

Mint ismeretes, a gimnáziumban már a harmadik igazgatói pályázatot írták ki, mert korábban, amikor még az önkormányzat volt az iskola fenntartója, a képviselők nem adtak bizalmat Veres Pálnak, aki már 15 éve irányította sikeresen a gimnáziumot. A diákok, szülők és öregdiákok demonstráltak is mellette 2012 szeptemberében, sikertelenül. A Földes tantestülete jelenleg is Veres Pált tartja a legalkalmasabbnak, szakmai programját a pedagógusok 95 százaléka támogatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.