'Amit Gyurcsány csinál, az káros az MSZP-nek

Elkezdődött az MSZP frakcióülése, az előzetes ígéreteknek megfelelően Gyurcsány Ferenc és egyelőre szűkebb támogatói köre nélkül. Forrásaink szerint nem nyúlik hosszúra a tanácskozás, amelynek végén Mesterházy Attila pártelnök tart majd tájékoztatót.

Úgy tudjuk, érdemi döntést (például határozatot) a képviselőcsoport várhatóan nem fog hozni az ügyben, már csak azért sem, mert erre vonatkozóan szűkek a korlátok. Előzetesen forrásaink azt mondták, az szinte biztos hogy a pártelnök ki fogja mondani: amit a volt kormányfő csinál, az ebben a formájában káros az MSZP-nek.

Az ülést azért hívták össze, mert a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a parlamentbe listán bejutott szocialista képviselők – két kivétellel az összes – mondjanak le madátumukról, hogy új arcok ülhessenek a helyükre.

Az MTI úgy tudja: Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az ülésen minden jelenlévő frakciótagnak felteszi majd a kérdést, visszaadja-e mandátumát. Mivel Gyurcsány Ferenccel együtt mindössze heten nyilatkoztak írásban arról, hogy készek visszaadni a mandátu
mukat, a nagy többség várhatóan nemmel fog válaszolni a pártelnök kérdésére.

Mesterházy Attila aláír
Budapest, 2011. szeptember 22. A Magyar Szocialista Párt rendkívüli frakcióülése előtt a Képviselői Irodaházban. Mesterházy Attila

Gyurcsány Ferenc szerda este a Demokratikus Charta gödöllői rendezvényén azzal indokolta, nem megy el a rendkívüli frakcióülésre hogy javaslatuk nem a képviselőcsoportnak, hanem a pártnak, a kongresszusnak szól.

Úgy tudjuk, mélyebbre hatóan várhatóan a szombati választmány foglalkozik majd a témával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.