'A magyarok kétharmada jobbikos, csak még nem tudja'

Vona Gábor pártelnök a Nap-Keltében azt mondta: kereszteshadjáratot indítanak, hogy elszámoltassák az MSZP-t. Úgy vélte, minden jelenlegi parlamenti párt fél attól, hogy mandátumot szerez a Jobbik, amely szerinte nemhogy a Parlamentbe bejut, de kormányerő is lesz.

Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy kereszteshadjárot fognak indítani annak érdekében, hogy elszámoltassák az MSZP-t. A poltikus szerint pártjának célja, hogy Gyurcsány Ferencet elszámoltassa. „Azt szeretnénk, ha Gyurcsány Ferencből Gyurcsány fegyenc lenne" - fogalmazott.

"Mindenki retteg a pártnak az Európai Parlamentbe, és ezáltal talán az Országgyűlésbe kerülésétől, és mindenki más ok miatt retteg" - fogalmazott. Az MSZP az elszámoltatástól fél, a Fidesz pedig azért, mert "a szavak politikáját" folytatta, a Jobbik viszont "a tettek politikáját". Vona szerint a legnagyobb ellenzéki pártnak nem érdeke, hogy az "egy tábor, egy zászló" két választási vereséget hozó politikai stratégiáját valaki megbontsa.

Úgy fogalmazott, hogy ő olyan országban szeretne élni, ahol igazság van, az igazságot az igazságszolgáltatás dönti el, a demokrácia pedig azt jelenti, hogy az emberek döntik el, melyik pártra szavaznak.

Vona Gábor szerint a jelenlegi politikai elitnek nem volt kapcsolata az emberekkel, a valósággal, és ez is oka annak, hogy a Jobbikot nem tudják hová helyezni. "A Fidesz azt mondja, hogy mi az MSZP kreatúrája vagyunk, az MSZP a Fidesz kreatúrájának nevez bennünket, amelyet csak Csurka István tud megfejelni azzal, hogy a Moszad kreatúráivá próbál bennünket tenni" - jegyezte meg.

A Jobbik elnöke úgy vélte, ha nem is kormányzó erőként, de pártja ott lesz 2010-ben a parlamentben. Abban is biztos, hogy a Jobbik kormányzó erővé válik, mert "a magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla". Úgy fogalmazott: az EP-választáson elért siker a Jobbikot "berepíti" a parlamentbe is. A Jobbik programja egyszerű: Magyarország a magyaroké, és ha ezt a sajtó torzítása nélkül az emberek megismernék, akkor azonosulni tudnának azzal - mondta az elnök.

Vona Gábor szerint a jelenlegi parlamenti pártok nagyon félnek a Jobbiktól. További célunk, hogy az emberek személyesen találkozzanak a politikusokkal, mert az emberek változtatni akarnak, ugyanis jelenleg egy nagy "mutyi" folyik a parlamenteben - tette hozzá.

Vona Gábor azt is kijelentette: „a magyar választók kétharmada jobbikos, csak még nem tudnak róla." A politikus szerint pártjukat nem engedik megismertetni az emberekkel. Mindenki csak negatívan beszél róluk, de a párt üzenete alig-alig jut el az emberekhez. Vona Gábor körülbelül 38 százalékos részvételi arányra számít a közeledő választáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.