'A közvélemény kezd feléledni a Viktatúrából'

A szocialisták szerint az MSZP – a közvélemény-kutatók felméréseinek adataival szemben – sokkal eredményesebb az önkormányzati választásokat megelőző ajánlószelvény gyűjtésben, mint azt várták. Sorozatosan az MSZP polgármesterjelöltjei gyűjtik össze leghamarabb és a legtöbb ajánlószelvényt, azonban számos félelemmel találkoztak a választópolgárok részéről, akik leginkább titokban adják át az ajánlószelvényeiket.

Az MSZP polgármesterjelöltjeinek sikeressége ma már elvitathatatlan az önkormányzati választások ajánlószelvény-gyűjtési szakaszában. Számos körzetben, régióban lettek elsők az ajánlószelvény-gyűjtési versenyben mind gyorsasági, mint mennyiségi területen – tudatta közleményben az MSZP.

Úgy fogalmaznak: a tapasztalatok azt mutatják, hogy bár a közvélemény lassacskán kezd feléledni a Fidesz-KDNP folyamatos hazugságmantráinak kábulatából, és egyre többen felismerik, milyen veszéllyel jár, ha az Orbán-kormány kontroll nélkül valósítja meg nemzetrontó elképzeléseit, mégis - vagy talán a „Viktatúra" miatti óvatosságból - az emberek félnek nyíltan felvállalni az MSZP iránti szimpátiájukat és inkább titokban szavaznak a szocialistákra.

Az MSZP szerint ez az aggódás feltételezhetően abból a tapasztalatból táplálkozik, hogy a Fidesz-KDNP kormány az utóbbi hónapokban mindennemű szakmai, vagy bármilyen indoklás nélkül távolít el embereket a pozíciójukból, mely magatartás - a személyesen érintettek elmondásai alapján - megjelenik az alsóbb szinteken.

Az MSZP legfontosabb feladatának tekinti, hogy hitet öntsön az emberekbe, eloszlassa félelmeiket, hiszen nem lehet egy országban félelemben élni. Bízni kell a demokrácia erejében, és abban, hogy az MSZP minden politikai és egyéb eszközzel megvédi azokat, akiket sérelem ért - zárul a párt közleménye.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.