Kilenc államtitkára van a Miniszterelnökségnek

Megjelent szerdán a Miniszterelnökség szervezeti és működési szabályzata (szmsz), amely többi között rögzíti, hogy a tárcánál 9 államtitkár és 24 helyettes államtitkár dolgozik.

A Hivatalos Értesítőben közzétett dokumentum szerint a Lázár János vezette Miniszterelnökségen parlamenti államtitkár - aki egyben a miniszterhelyettes -, továbbá közigazgatási, agrár-vidékfejlesztési, európai uniós fejlesztésekért, kormányzati kommunikációért, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért, nemzetpolitikáért, stratégiai ügyekért, valamint területi közigazgatásért felelős államtitkár dolgozik. Közülük eddig a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt még nem nevezték ki.

Helyettes államtitkárként dolgozik a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, mellette pedig még 23-an végzik a munkájukat ilyen rangban: a Kormányiroda irányítója, a nemzetközi helyettes államtitkár, továbbá gazdálkodásért és személyügyekért, jogi ügyekért, kiemelt társadalmi ügyekért, kulturális örökségvédelemért, kiemelt kulturális fejlesztésekért, agrár-vidékfejlesztési programokért és agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős. Helyettes államtitkár felel emellett az európai uniós fejlesztések koordinációjáért, a fejlesztéspolitikai kommunikációért, a közbeszerzési felügyeletért, a kormányzati kommunikációért, a szabályozásért és kodifikációért, valamint a vagyonpolitikáért és tulajdonosi képviseletért.

Dolgozik továbbá a Miniszterelnökségen stratégiai és tájékoztatási, építészeti és építésügyi, az infokommunikáció összehangolásáért felelős, hatósági ügyekért felelős, a területi közigazgatás irányításáért, valamint az ágazat fejlesztéséért felelős, továbbá kormányablakokért felelős és nemzetpolitikai helyettes államtitkár.

Az szmsz rögzíti egyebek mellett a sajtó tájékoztatásával kapcsolatos eljárást is, amely szerint a Miniszterelnökség feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben interjút - eltérő döntés hiányában - csak a Kormányzati Információs Központ szervezésében lehet adni. A Miniszterelnökség nevében a kormányfő, a helyettese, a miniszter, államtitkár vagy a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár nyilatkozik - írják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.