45 milliót nyúltak le egy nem létező kutyawellnessre

Semmi sem lett abból a kutyafitnesz-központból Drégelypalánkon, amelynek terveiről még 2009-ben számolt be a Népszabadság. A vállalkozó 112 millió forintnyi uniós támogatást nyert el évekkel ezelőtt, de az RTL Klub híradója szerint végül az ügyészségen kötött ki az ügy.
A nógrádi faluban található elgazosodott, régi tsz-majorba tervezett beruházásra a Gyrotech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert több mint 100 millió forintnyi támogatást még az előző uniós költségvetési ciklusban. A cég többek között kutyakozmetikát, műtét utáni rehabilitációs részleget is akart, de a régi leromlott épületek az RTL riportja szerint most is ugyanolyan állapotban vannak, mint pár évvel ezelőtt, amikor az esetről a Népszabadság beszámolt.
Fotó: Szabó Bernadett / Népszabadság/archív

Pedig a vállalkozó az ügyészségi vádirat szerint 45 millió forintot le is hívott számlák ellenében a támogatásból, de ezzel a pénzzel sem tud elszámolni. Ez azért is érdekes, mert a támogatáskezelő állami szerv már 2009-ben ellenőrizte az úgynevezett előrehaladási jelentést a vállaltakról, még helyszíni ellenőrzést is tartott. A Népszabadságot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 7 évvel ezelőtt úgy tájékoztatta, hogy a vizsgálat során mindent rendben talált, ezért folyósította az elnyert pályázati összeg 40 százalékát. Most az ügynek 4 vádlottja van, az ügyészség elkészítette a vádiratot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.