43 évvel ezelőtti büntetőügye miatt távozott az alpolgármester

Harkány alpolgármestere - Kiss Lászlóhoz hasonlóan - egy évitezedekkel ezelőtti büntetőügy miatt kényszerült távozni tisztségéből.
Lemondott mandátumáról Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere kedden - közölte az érintett az MTI-vel. Baksai Tamás (Fidesz-KDNP), a Baranya megyei fürdőváros polgármestere hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. A polgármester a távirati irodának azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben.

A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt juttatott el az MTI-nek.
Ebben azt írta, "súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az "a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt".

Éva Ferenc kiemelte, "az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem". Hozzátette: évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte, 2014-es önkormányzati választásokon a legtöbb - 842 - egyéni szavazatot kapta a várostól.
Éva Ferenc kijelentette, a hamis vádakat cáfolja, visszautasítja, azok terjesztőivel szemben jogi lépéseket tesz.

"A kialakult helyzetre való tekintettel a családom és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről" - zárta közleményét Éva Ferenc.

Baksai Tamás hétfőn közölte: Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.