4-es metró light: összemennek a megállók

Mégsem hagynak el két megállót a 4-es metró második - Keleti pályaudvar és Bosnyák tér közötti - négyállomásos szakaszából, a megállókat viszont a tervezettnél kisebbre építenék, hogy spóroljanak. Az EU-tól további 75 milliárd forintot kérne az építkezéshez Budapest, a második szakasz 2014 végére készülne el.

Bár még bőven az előkészítésnél tart a 4-es metró második (Keleti pályaudvar és Bosnyák tér közötti) szakasza, a főváros máris lefaragna a beruházásból. A főpolgármesteri kabinet már korábban döntött arról, hogy takarékossági okokból két megállót (a Dózsa György útit és a Róna utcait) elhagyná, és azokat csak utólag építené meg.

A most elkészült városházi szakmai összefoglaló szerint ez „ugyan műszakilag és pénzügyileg megtakarítást jelent", de ez akkora módosítást jelent a korábbi tervekhez, hogy hiába adta meg a hatóság e szakaszra korábban a vasúthatósági engedélyt, azt újból be kellene szerezni.

Az újraengedélyeztetés legalább egy évig tartana, ráadásul az időközben hatálya lépett, a mainál szigorúbb - például tűzvédelmi - előírásoknak is meg kellene felelni, nem beszélve „eljárásba bevonandó civilszervezetek igényeinek kockázatáról". (A metró első szakaszának környezetvédelmi engedélyére ezer napot kellett várni, többek között a zöld civil szervezetek által benyújtott jogorvoslatok miatt.)

A fővárosi szakértői anyag szerint a Keleti és a Bosnyák tér közötti metrószakasz műszakilag csak olyan mértékben módosítható, hogy ne kelljen a terveket újraengedélyeztetni, és a változásokat november közepéig benyújthassák a közlekedési hatóságnak. Ez azt jelenti, hogy mégsem hagynák el a két megállót, hanem az érintett szakasz mind a négy állomását az eredetihez képest kisebbre építenék.

Az anyag szerint a módosított, második metrószakasz 2014 végére készülhet el. Feltéve, hogy a szükséges közbeszerzési eljárásokat legkésőbb 2010 januárjában elindítják, teljesen lezárják a nemrégiben ideiglenesen felújított Thököly utat,és mind a négy állomást egyszerre kezdik megépíteni. A 4-es metró érintett szakasza a teljes felszínrendezéssel együtt így 167 milliárd forintba kerülne (áfa nélkül), ebből 280 millió euró (durván 75 milliárd forint) plusztámogatást kérne Budapest az Európai Unió kohéziós alapjából.

 

4-es metró alagútépítés az Etele téren
4-es metró alagútépítés az Etele téren
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.