Milliós búcsúpénzt kapott, két hónap múlva visszatért a fideszes alpolgármester

Több mint 2,8 millió forintot vett fel végkielégítés és szabadságmegváltás címén Rozgonyi Zoltán, Zugló fideszes alpolgármestere, aki tavaly novemberben távozott posztjáról, majd idén januárban újra alpolgármester lett.

2014-ben Rozgonyi 1,1 milliós szabadságmegváltást és 1,7 milliós végkielégítést kapott. A Blikknek a fideszes alpolgármester azt nyilatkozta, véleménye szerint nem etikátlan, hogy felvette a pénzt, mert nem tudhatta, hogy újraválasztják. Azt mondja, minden forint után befizette az adót, és a három hónapra felvett fizetéséből időarányosan 337 ezer forintot vissza is fizetett.

Rozgonyinak visszatérte után egyébként a fizetése is emelkedett, a korábbi ciklusban kapott 557 ezer forintos bére idén már 673 ezer forint.

Az Átlátszó.hu által kikért adatok szerint a fideszes alpolgármester járt a legjobban. Rozgonyi kollégája, a kerület másik alpolgármestere ugyanis ugyanezeken a címeken mindössze 520 ezer forintot vett fel, de még a távozó Papcsák is beérte 267 ezer forinttal. Vagyis épp a hivatalába visszatérő városvezető kapta a legtöbb lelépési pénzt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.