267 iskolából hiányoztak a gyerekek

A szervezők által készített térkép szerint 267 iskolából hiányoztak diákok a „Nem leszek suliban!" tiltakozó mozgalom részeként.

Az oktatási rendszer elleni tiltakozás részeként született mozgalmat egy szülő, Puskás Krisztina indította, aki azt szerette volna elérni, hogy minél több szülő döntsön úgy hétfőn, hogy nem engedi iskolába a gyerekét.

Hétfő délután a szervezők úgy saccolták a facebookos jelzések alapján, hogy legalább 50 ezren nem mentek iskolába. Pontos számot a lejelentett hiányzások alapján csak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tudta adni, ám a tiltakozó mozgalom egyik célpontjának számító Klik eddig nem közölt adatokat.

A szervezők által készített térképen jelenleg 267 olyan iskola van feltüntetve, ahol volt foganatja a felhívásnak. Hogy mely iskolák voltak érintettek, itt nézheti meg, arról pedig, hogy mit kezdtek a diákok és a szülők a "szabadnapjukkal", itt olvashat

Mint arról korábban beszámoltunk, Sipos István köznevelési helyettes államtitkár pénteken levélben figyelmeztette az iskolaigazgatókat, még akkor is meg kell tartani az órákat, ha kevés diák lesz jelen, illetve minden hiányzót alapos vizsgálatnak kell alávetni. Ugyanakkor a Fidesz a múlt héten többször azt hangsúlyozta, „politikai célokra használják fel a gyerekeket".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.