Derüljön ki az igazság

Teket Melinda, a baloldal közös bajai képviselőjelöltje tisztességes küzdelmet szeretne.

− Meglepte a bíróság ítélete?

− Titkon bíztunk benne, hogy az általunk mellékelt videofilm-felvételek meggyőzően bizonyítják, hogy valóban megsértették a kampánycsendet. Ugyanakkor az elutasításra is fel voltunk készülve, hiszen mind a helyi, mind a megyei választási bizottság ugyanezekre a bizonyítékokra elutasította az általunk beterjesztett kifogást.

− Hogyan fognak kampányolni a megismételt választáson?

− Az biztos, hogy csak a 32-es szavazókörben lesz új választás. Abban a körzetben folytatódik a kampány. Nagyjából ugyanúgy fogunk kampányolni, mint ahogy azt első alkalommal tettük: a személyes megkeresésekben, elbeszélgetésekben bízom. A mi oldalunkról továbbra is százszázalékosan tisztességes lesz a kampány, nagyon bízom abban, hogy a megismételt választáson már a másik oldal is betartja a játékszabályokat.

− Mi történik, ha megismétlődik a szavazók szállítása?

− Nem tudom, hogy képesek lennénk-e megakadályozni, ha az ellenfeleink újra élni akarnának ezzel az eszközzel. Megbeszéljük a stábom tagjaival, hogy még több idővel, energiával hogyan tudjuk biztosítani a választás tisztaságát.

− Vélhetőleg ugyanazokat a bizonyítékokat mellékelték a rendőrségi feljelentéshez is, amelyeket elfogadott a bíróság. Mit gondol: befolyásolja a bíróság döntése a választás megismétléséről azt, hogy indul-e nyomozás?

− Nem tudok erre válaszolni. Mindenesetre nagyon fontosnak tartanám, hogy kiderüljön az igazság.

Teket Melinda
Teket Melinda

− A Fidesz kisebbíteni igyekezett a bajai időközi választás jelentőségét, de nyilván most már csak azért is nyerni szeretnének. Durva küzdelemre számít?

− Biztosan presztízskérdést jelent nekik is, hogy megőrizzék az eredményt. A végeredményt ennek a szavazókörnek az eredménye dönti el. Szeretnék győzni, de elfogadom azt is, ha tisztességes küzdelemben alulmaradok. Hangsúlyozom: tisztességes küzdelemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.