'Mesterházyn nehezebb fogást találni'

A Fidesz pénteken reagált a Mesterházy–Bajnai-megegyezésre, mégpedig szóvivői szinten. Zsigó Róbert sajtótájékoztatóján azt állította: újra csak személyekről, pozíciókról és hatalomról szólt az alkudozás a baloldalon, nem pedig az emberek, családok problémáiról.

Szerinte Bajnai Gordon és Mesterházy Attila alkuja azért is veszélyes, mert „az emberek háta mögött, titokban” kötnék meg, miközben nem beszélnek arról, „mi történik a színfalak mögött”. És azok készülnek megállapodásra, akik egyszer már tönkretették, eladósították az országot.

Lapunk már beszámolt arról, hogy a negatív kampány intenzitását a nyáron sem oldja a Fidesz. Bajnai Gordon volt miniszterelnököt folyamatosan támadják a Fidesz-szóvivők. „A Fidesz nem azért támadja Bajnait, mert Mesterházyt akarja” – mondta az egyik ismert fideszes kommunikátor, aki szerint ez nem karaktergyilkosság, hanem „az igazi Bajnai Gordon bemutatása”, és emlékeztetett: „Nem beszélhet korszakváltásról, megújulásról az, aki minisztere volt az államcsődhelyzetet előidéző Gyurcsány-kormánynak.”

Így akarják megakadályozni, hogy Bajnai Gordon képes legyen az „új, reménykeltő miniszterelnök” imázst megalkotni magáról, ezért kell nap mint nap rombolni – írtuk korábban.

Az egyik ismert fideszes politikus a háttérben most azt mondta, a baloldali megegyezés ellenére sem enyhül valószínűleg a Bajnai-ellenes kampány, hiszen ha az MSZP már eléri a plafont a népszerűségi mutatókkal, Bajnai Gordon hozhat új, kormányváltást akaró szavazatokat, elsősorban Budapesten.

Mesterházy Attilán nehezebb fogást találni – véli forrásunk. „Mindegy” – így reagáltak a lapunk által megkérdezett kormánypárti politikusok arra, hogy Orbán Viktor számára ki lehet a veszélyesebb kihívó, Bajnai vagy Mesterházy. Azt valószínűsítették, hogy ahogyan 2010-ben, úgy 2014 tavaszán sem lesz miniszterelnök-jelölti vita, „formálisan sem az MSZP-nek, sem az Együttnek nem lesz miniszterelnök-jelöltje, csak listavezetője” – tették hozzá.

A Fidesz-sajtóiroda tegnap is kiadott egy bíráló közleményt, amelynek az a konklúziója, hogy Bajnai Gordon kormányzásakor „több száz kistelepülés iskolájára tettek lakatot, pedagógusok ezreit tették utcára, és a fizetésüket is csökkentették. Ma 60 százalékos béremelési program indult számukra, és állami garancia áll az iskolák fenntartása mögött. Bajnai Gordon kizárólag hergelni képes a pedagógusokat, de amikor segíthette volna őket, akkor munkanélkülivé tette és elszegényítette őket.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.