„Túl vagyunk a nehezén”

Az árvíz levonulása és a szükséges takarítás után vasárnap délután megnyitották a forgalom előtt a budai alsó rakpartot.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap átvágta a Báta határában található régi vasúti töltés nyomvonalán húzódó nyári gátat. A beavatkozás hatására a belterületi részekről hamarabb kivezethető a víz, felgyorsítva az apadást, lerövidítve ezzel a védekezés időtartamát. Az átvágás Báta belterülete, valamint a gemenci vadállomány védelmét is szolgálja. A beavatkozás hatására szárazak lesznek a vadmentő dombok, ahol az állatok megpihenhetnek és élelemhez jutnak.

Pakson vasárnap délben 712 centit mértek, ami csaknem két méteres apadást jelent. „Túl vagyunk a nehezén, nem veszettünk emberéletet, komolyabb sérülés sem történt, és nincs tömeges kár”, most a helyreállítás a következő feladat – jelentette ki Orbán Viktor szombaton Mohácson. Hangsúlyozta: figyelni kell Szerbiára, mert ott van a védekezésnek egy olyan szakasza, ahol ha baj lesz „több mint tíz településünk” is nehéz helyzetbe kerülhet.

A hétvégi takarítás után már megnyitották a budai alsó rakpartot
A hétvégi takarítás után már megnyitották a budai alsó rakpartot
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.