Lakóparkból dohányboltba

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester alvállalkozói tíz koncessziót nyertek.

Egy építési vállalkozó testvérpár szerte az országban tíz trafik nyitására szóló koncessziós jogot nyert – Budapest III. és XXIII. kerületében, Debrecenben, Szolnokon, Miskolcon, Győrben, Székesfehérváron, Maglódon, Szigetszentmiklóson és Solymáron is nyithatnak egy-egy nemzeti dohányboltot. Már hirdetést is feladtak, hogy július 1-jétől eladót keresnek debreceni trafikjukba.

A testvérek – Jére Csaba és Jére Attila – sikeres építési vállalkozók, egyikük Alcsútdobozon, a másikuk Tabajdon él. A család a szülőkkel együtt Erdélyből települt Felcsútra egy évtizede. A helyiek szerint jó kapcsolatot ápolnak Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel – Jére Csaba két éve Mészáros Lőrinccel nyaralt Horvátországban –, de a viszonyuk a barátinál több is, hiszen részt vesznek az építkezésein is alvállalkozóként.

Így aztán bőven van munkájuk. Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. dolgozik például egy háromtagú konzorcium, a CME egyik tagjaként az 5,4 milliárd forint+áfa értékű, a Tápió menti csatornahálózat fektetésére kiírt beruházáson. Ezzel a felcsúti cég felkerült az építőipari „nagyhalak” közé – a Colas Alterra és az Euro Aszfalt mellett vehet részt a húsz települést érintő csatornázásban. Több helyben lakó lapunknak azt mondta: a mélyépítéssel, földmunkákkal foglalkozó Jére testvérek most épp nem a környéken dolgoznak, hanem a távoli Szentmártonkáta csatornázási munkálataiban vesznek részt a polgármester cégének alvállalkozójaként. A projekt menedzsere lapunknak azt mondta, nem tudják, kiket foglalkoztatnak, ők csak a fővállalkozókkal állnak kapcsolatban.

A Mészáros és Mészáros Kft. a felcsúti stadion kivitelezésén is dolgozik – profiljába tartozik a mélyépítés, a víz-, szennyvíz- és közművek építése. (Korábban lapunk az esztergomi polgármester búbánatvölgyi háza előtti csatornafektetésen találkozott munkásaival – alvállalkozóként végezték a csőfektetést Meggyes Tamás villájánál.)

A Mészáros és Mészáros Kft. tavaly egy másfél milliárd forintos közbeszerzést is elnyert a Strabaggal közösen a székesfehérvári, a dunaújvárosi és az oroszlányi régió kommunális hulladéklerakóinak rendbetételére. Nemrégiben pedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiírt pályázaton nyerte el két másik cég konzorciumi társaként közel 300 millió forintos értékben a Borsodi Mezőség területén zajló vizes élőhely-rehabilitáció munkálataiban való részvételt.

„Itt egy szarvasmarhatelep fog épülni” – ez a tábla áll most a Jére szülők felcsúti háza előtt. Hogy ki nyit marhatelepet ott, azt egyelőre nem tudni.

Egyébként a napjainkra már felszámolt, korábban a testvérpár tulajdonában álló „Jére meg Jére Kft.” építette néhány éve azt a felcsúti lakóparkot, amelynek végébe most a Puskás Akadémiát működtető alapítvány a vasútvonal visszaépítésére szerzett engedélyt. (A lakóparkhoz anno szántókat vásároltak, majd azokat belterületbe vonták Mészáros Lőrinc önkormányzati testületi tagsága idején.)

Idetartozik, hogy Fónagy János államtitkár hétfőn a trafikügyben záporozó kérdésekre azt a választ adta, hogy a pályáztatás célja a megélhetéshez, a munkahelyhez juttatás volt.

Megnyitás előtt álló nemzeti dohánybolt Debrecenben
Megnyitás előtt álló nemzeti dohánybolt Debrecenben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.