Németh Gábor legalább kétszer ölt Thaiföldön

Az Európa-szerte több mint száz áruházat birtokló és irányító Cs. László lehetett a Thaiföldön egy másik férfi, R. Péter meggyilkolásáért körözött Németh Gábor első áldozata.

A tavaly húsvét óta Magyarországon eltűntként keresett férfiról nemrég derült ki egy titokban rögzített hangfelvételből, hogy Thaiföldön gyilkosság áldozata lett. Gyilkosa pedig nem más, mint Németh Gábor. A gyilkosságot ő maga ismerte be, amikor feltehetőleg sorrendben következő áldozatát, R. Pétert egy eldurvult üzleti vita végén megfenyegette, „úgy jársz, mint Cs., ha sokáig ellenkezel velem”.

A megfélemlített férfi titokban rögzítette ezt a beszélgetést, ám azt, hogy a felvételnek később mi lett a sorsa, és hogy most éppen kinek van belőle még használható kópiája, Chilkó Ferenc magánnyomozó, a BRFK egykori életvédelmi osztályvezetője, aki Cs. László családja kérésére igyekezett a férfi nyomára bukkanni, egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni.

Choti Chavaviwat vezérőrnagy, a holttest megtalálója a nyomozókkal a helyszínen
Maj Gen Choti Chavaviwat, a holttest megtalálója a nyomozókkal a helyszínen

Chilkó elmondása szerint nagyjából abban az időben, amikor Cs. Lászlóval szerettei elveszítették a kapcsolatot, egy magyar ügyvéd utazott Thaiföldre, akinek a közreműködésével számos vagyontárgy Németh tulajdonába került. Az ügynek tehát még Thaiföldön és Magyarországon is lehetnek majd meglepő és elgondolkodtató fordulatai.

A második ismert áldozat, R. Péter holttestét november 30-án találták meg a thaiföldi dzsungelben, távol a lakott területektől. Több késszúrással végeztek vele, majd a holttestét nejlonzsákba csomagolták. A thai rendőrség a gyilkossággal összefüggésben elrendelte Németh Gábor körözését, 40 éves thai feleségét pedig tettestársként hallgatták ki. A nő állítólag részletesen beszámolt a nyomozóknak férje és áldozata üzleti vitájáról. Eszerint egy százmillió forint értékű ingatlan adásvételén különböztek össze.

Számos körülmény azonban arra utal, hogy a nő nem mond igazat, és a háttérben valójában egy meghiúsult kölcsönügylet áll: Németh újabb hitelt akart felvenni R. Pétertől, ám ő nemet mondott, és ez lett a veszte.

Azonban az is bizonyított tény, hogy Németh a gyilkosság után megkísérelte eladni R. autóját. A thai hatóságoknak állítólag videofelvételei is vannak arról, ahogy Németh egy szupermarketben megvásárolja azokat a műanyag zsákokat, amelyekbe áldozata földi maradványait csomagolta.

R. Péter félt Némethtől. Jelentkezett is a thaiföldi magyar konzulnál, és levélben is részletesen beszámolt neki arról, hogy úgy érzi, veszélyben az élete.

Ellentmondásos híreket kaptunk arról, hogy mi történt ezután. Egyes források szerint a konzulátus csak óvatosságra intette, és arra kérte, hogy kétnaponta jelentkezzen be náluk, mások szerint azt tanácsolták neki, hogy saját biztonsága érdekében térjen vissza Magyarországra.

Az őt ismerők nem zárják ki, hogy az itthon elsősorban csalóként ismert Némethnek további áldozatai is lehetnek. Az itthon jogerősen hét év börtönre ítélt férfi ellen nyolc elfogatóparancs van érvényben. Chilkó szerint olyan ember, aki mindig csak azt nézi, kinek van az átlagosnál több pénze, és amint rátalál az emberére, már csak egy dolog érdekli: miképpen tudná kiforgatni mindenéből. Behízelgő modorú, jó kapcsolatteremtő képességű, simulékony ember. Azt, hogy akár ölni is képes, csak kevesen nézték volna ki belőle.

Amióta Thaiföldön a rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy egy magyar férfit keres egy ottani másik magyar férfi meggyilkolásának ügyében, sokan aggódnak Thaiföldön élő, sok esetben ott bujkáló ismerőseikért. Sok magyar fehérgalléros menekült ugyanis a távolkeleti országba az igazságszolgáltatás elől, mivel Magyarország és Thaiföld között nincs kiadatási egyezmény. Ennek ellenére persze az elmúlt években számos magyar körözött bűnözőt fogtak el ott, és toloncoltak ki az országból, amiről időben értesítették a magyar hatóságokat is, hogy felkészülhessenek a hazaszállításukra. „Van elég szemetünk, nem kell az import” – így magyarázta egy thai illetékes országa bűnügyi együttműködési gyakorlatának megváltozását.

A 35 éves Németh Gábor édesanyja származása révén jutott izraeli útlevélhez, amelyet Móse David névre állítottak ki. Azzal az okmánnyal hagyta el az országot, amikor itthon már nagyon szorult a nyaka körül a hurok. A két gyilkosság nyomozásába hétfőn bekapcsolódott a Nemzeti Nyomozó Iroda is. A nyomozók már kapcsolatba léptek a thai hatóságokkal. Némethet immár mindkét nevén és okmányai alapján keresi az Interpol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.