Túlbuzgó volt a tárhelygazda?

„A cikkben foglalt, a rendőrséggel kapcsolatos állítások természetesen nem felelnek meg a valóságnak. A rendőrségnek sem joga, sem hatásköre és természetesen semmilyen szándéka sincs internetes oldalak minőségének megváltoztatására” – szögezte le az ORFK szóvivői irodája szerkesztőségünk írásos megkeresésére reagálva.

Lapunk azt követően kereste meg az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy Balogh Patrik, a Dataglobe Zrt. vezetője levélben arról értesítette Pusztai Lászlót, a Borsod megyei Északhírnök.hu portál tulajdonosát, hogy a tárhely szerződését azonnali hatállyal felmondja, mivel a rendőrség többszöri megkeresése ellenére sem változtat az oldal minőségén. Ez a lépés azt a látszatot keltette, hogy a vállaltan bulvárlapot, amely politikai hovatartozástól függetlenül támadott mindenkit, aki arra a szerkesztők szerint okot adott, éppen a szókimondó stílusa miatt akarták elhallgattatni valakik. Ezzel kapcsolatban tudósítónk, Doros Judit számos kérdést tett fel a Dataglobe Zrt. vezetőjének, de ezekre Balogh Patrik minősíthetetlen hangvételben válaszolt.

Az alábbiakban ebből idézünk, az eredeti helyesírással: „Hasznot remél ebből az ügyből? Úgy gondolja, hogy ez egy szaftos történet lesz és megírja egy könyv formájában vagy egy milliomodrangú lepukkant havilap középső részének kétharmadába néhány humoros Garfield vicc közé illeszti majd ahol helyet kapott az újságban? Az idióta kérdéseivel szeretné jól beleásni magát a történetbe egész a legmélyéig és megmutatni a világnak, hogy milyen kemény kis tudósító ez a Judit? Tegye ha gondolja! Viszont arra kérem, hogy ne kérdezzen tőlem olyant, amihez semmi köze nincs!”

Gaskó Bertalan, Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője tudósítónknak azt válaszolta: ők nem kezdeményeztek semmilyen intézkedést a portállal szemben. Persze a megyei rendőr-főkapitányság tudta nélkül más rendőri szervek azért akár még vizsgálódhatnának is a portál körül, ezért kerestük meg az ORFK-t, hogy ők valójában mit tudnak az ügyről.

Írásos válaszában az ORFK szóvivői irodája egyértelművé tette, hogy a rendőrség nem „portálminőségrendőrség”, majd kérdésünkre így folytatták a választ: „A félreértés hátterében valószínűleg az állhat, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság 2012 áprilisában feljelentés alapján indított eljárást ismeretlen tettes ellen rágalmazás elkövetésének gyanújával az érintett portálon megjelent kommentek miatt. Az üggyel kapcsolatban a nyomozó hatóság két esetben élt megkereséssel a Dataglobe Zrt. felé, mint az érintett honlap működését biztosító szolgáltató irányában. A rendőrkapitányság a büntetőeljárás keretében – adatkérés címén – mindkét esetben információkat és iratokat kért a nyomozati munka sikeressége érdekében, azonban egyik megkeresés sem tartalmazott olyan jellegű kérést – de még utalást sem –, hogy a szolgáltató mondja fel a portállal kötött szerződését” – szögezte le szerkesztőségünknek címzett válaszában az ORFK. Vagyis: Balogh Patrik, a Dataglobe vezetője a rendőrséget ürügyként használta föl ahhoz, hogy megszüntesse a tárhely szerződését. Más kérdés, hogy az Északhírnök.hu azóta más helyre költözött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.