Három napig tartott a vérfürdő

Előzetes letartóztatásba helyezték Horváth Csanád Jutast, a Kulcson történt múlt hét végi mészárlás gyanúsítottját. A 23 éves fiatalember a gyanú szerint késsel, bozótvágóval támadt családjára, és megölte apját, nagyszüleit, bátyját, valamint súlyosan megsebesítette édesanyját, nővérét és testvére barátját. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Horváth Csanád Jutas – akit péntek délben családja háza közelében fogott el a TEK – részletes beismerő vallomást tett. A rendőröknek azt mondta: tettét nem bánta meg, „hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket”.

Vallomásából kiderült, hogy a családtagjaival különböző időpontokban, három nap alatt végzett. Elsőként 34 éves bátyját ölte meg. A család telkén álló egyik épületben hátulról megszúrta egy késsel, majd dulakodni kezdtek, és eközben többször megvágta. A gyilkosságot egyik családtagja sem vette észre, ezért a férfi átöltözött és megmosakodott. Nagyszüleivel másnap végzett. A 87 éves nagypapáját először ököllel verte, majd késsel megölte. Ezután a 83 éves nagymamáját szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában.

Családja többi tagjával pénteken árammal akart végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, de ettől senki nem sérült meg, ezért felment a 36 éves nővére szobájába, és késsel támadt rá. A nő kiabálására felrohantak a szobába a szülők és megpróbáltak segíteni lányuknak. Ekkor dulakodni kezdett a 60 éves apa a fiával. Eközben előkerült egy bozótvágó, amivel Horváth Csanád Jutas megölte az apját, majd súlyosan megsebesítette anyját és nővérét. A verekedés során a nővér telefonon segítséget kért 56 éves rác almási barátjától, aki azonnal elindult hozzájuk. A férfi először a rendőrséget értesítette, de nem várta meg a segítséget, egy bottal felszerelkezve egyedül ment be a házba. Horváth Csanád Jutas őt is megtámadta a bozótvágóval és bár súlyosan megsebesítette, a férfinak sikerült elmenekülnie.

Információink szerint a sérültek közül ketten már jobban vannak, őket már meg is hallgatták a nyomozók. A tettes édesanyjának állapota is javult, bár sérülései súlyosak, de már nincs életveszélyes állapotban.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: arról nem beszélt részletesen a gyanúsított, miért érezte azt, hogy meg kell ölnie családtagjait. Az indíték kapcsán a gyanúsított kirendelt ügyvédje, Hortobágyi Tibor a Magyar Távirati Irodának úgy nyilatkozott: az okokat nehéz lesz megállapítani, védence azt mondta neki, hogy gyermekkori tragédiára nem emlékszik, semmilyen gyógyszert nem szedett, és soha nem próbált ki kábítószereket.

A rendőrségi szóvivő kérdésünkre elmondta: egyelőre semmi nem utal arra, hogy drog hatása alatt követte volna el tettét a gyanúsított. Azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint a férfi számítógépjáték-függő volt, Németh-Kész Mónika azt mondta: a férfi elismerte, hogy sokat számítógépezett, internetezett, de azt nem tudni egyelőre, hogy ez kapcsolatban állhatott-e tettével.

A Fejér megyei nyomozók négyrendbeli befejezett, míg három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsították meg Horváth Csanád Jutast. Az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján a férfi azonnali kényszergyógykezelése, elmeorvosi megfigyelése nem vált szükségessé.

Péntek délben, Kulcson
Péntek délben, Kulcson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.