Juhász Oszkár polgármester feljelentette a Fidesz képviselőjét

Tovább burjánzik a gyöngyöspatai polgármester-választás ügye. Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere a budapesti Központi Nyomozó Főügyészség előtt tegnap tartott sajtótájékoztatóján közölte: feljelentette a térség fi deszes országgyűlési képviselőjét, Balázs Józsefet, aki egy telefonbeszélgetés alkalmával, a birtokában lévő hangfelvétel szerint többek között azt mondta neki, segítsége nélkül nemigen jut majd pályázati forrásokhoz.

„Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóvá hagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. Úgyhogy figyelj, ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul. Ha ilyen stílusban gondolkodtok, meg ebben a mentalitásban, akkor olyan túlságosan sok mindenre ne számítsatok” – hallható a felvételen. A Jobbik lemondásra szólította fel Balázs Józsefet. A helyzetet szerinte tovább súlyosbítja, hogy Balázs József az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsnak is a tagja, így valóban befolyása lehet a pályázatok elbírálásánál. A sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője bejelentette: nem fogadják el a Fidesz ez ügyben eddig elhangzott, szerintük cinikus, arrogáns, nagyképű és semmitmondó nyilatkozatait, azt várják, hogy Balázs József személyesen reagáljon a történtekre.

Fidesz-közeli informá ciók szerint Horváth László, a párt országgyűlési képviselője, a Heves megyei kormányhivatal vezetője elhatárolódott attól a stílustól és hangnemtől, amelyet Balázs József, a Fidesz megyei elnöke, országygyűlési képviselője képviselt a hangfelvételen. Horváth László az elhatárolódását eddig hivatalos közleményben nem erősítette meg. Gyöngyöspata ügyé ben a Fidesz részéről elsőként Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes szólalt meg. Közleményében korábban ezt írta: „a Fidesznél azt valljuk, hogy nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek. A jövőben Juhász Oszkár is bizonyíthat. A Jobbik frissen megválasztott gyöngyöspatai polgármesterjelöltjének – akinek ezúton is gratulálunka választáson elért eredményéhez és munkájához sok sikert kívánunk – most megadatott a lehetőség, hogy bebizonyítsa, hogy a cigányozáson és zsidózáson kívül más válaszok is adhatóak az ország, esetében egy helyi közösség problémáira. A Jobbik és az általa Gyöngyöspatára vezényelt „polgárőrség” eddig csak indulatokat korbácsolt a településen.” Csütörtökön reagált az ügyre Lázár János is. A Fidesz frakcióvezetője szerint a fejlesztési pénzek nem múlhatnak egy polgármester pártállásán. Hangsúlyozta ugyanakkor azt is: a Fidesznek nem szövetségese a Jobbik, ahogyan Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere sem, a kormánypártnak a gyöngyöspatai emberek a szövetségesei.

Gyöngyöspatán információink szerint pénteken teszi le polgármesteri esküjét Juhász Oszkár, majd képviselő-testületi ülés kezdődik. Úgy tudjuk, ezen jelen lesznek a Belügyminisztérium képviselői, akik a tervezett nyári közmunkaprogramokkal kapcsolatban adnak tájékoztatást.

Szintén gyöngyöspatai hír, hogy Eszes Tamás, a Véderő eddig ideiglenes lakcímmel a faluba bejelentkezett vezetője a héten állandó lakosként regisztráltatta magát a településen, s közölte, hogy karateklubot indítana faluban.

Juhász Oszkár az ügyészség előtt
Juhász Oszkár az ügyészség előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.