Salamon László: Ez műbalhé!

– Áder János a magánvéleményét ismertette volna szombaton, amikor bejelentette: a Fidesz elnöksége vegyes, elfordulós rendszert javasol?

– Áder János arra kapott megbízást, hogy javaslatot tegyen a Fidesz vezetésének a választójogi kérdések szabályozására. Elkészítette a javaslatát. És ezt a javaslatot a Fidesz vezetése, úgy tudom, hosszasan megvitatta, de nem születettek végső döntések.

– Ön honnan tudja, hogy nem születtek döntések?

– Lázár János frakcióvezető úr tájékoztatott erről.

– Egyfordulós és vegyes országgyűlési választási rendszert javasol a Fidesz elnöksége; a döntést Áder János jelentette be a testület szombati tanácskozása után – így szóltak a sajtóhírek.

– Áder Jánossal nem beszéltem. Ha van ellentmondás, azt a két politikus tudja feloldani.

– Lamperth Mónika szerint, ami folyik, „szégyenletes bábszínház”, és önnek le kell mondania.

– Ez a belügyeimbe való beavatkozás. Ami elhangzott, azt nem kell komolyan venni, mert műbalhé.

– És ön milyen garanciát tud adni az ellenzéknek arra vonatkozóan: a kétharmad nem nélküle dönti el a választási reformot?

– Én azt tudom garantálni, hogy az albizottságban korrekt egyeztetés folyik. Persze ehhez az ellenzéknek is jelen kell lennie. Például az LMP választójogi javaslatát akkor tudom a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöksége felé továbbítani, ha megkapom írásban. Eddig ugyanis csak szóban hangzott el. Az, hogy az Országgyűlés milyen törvényt fogad el, arról az Országgyűlés dönt. Remélem, hogy mindinkább meg tud valósulni az integrálható vélemények integrálása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.