Hoffmann 'durcás' Rózsa kioktatna végre

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, akinek kettős – fideszes és kereszténydemokrata – párttagsága van, így személyében testesíti meg a pártokon felülemelkedő nemzeti együttműködést, illetve fogalmazhatnánk úgy is, hogy ő maga a frakciószövetség, a Fidesz etikai bizottságához fordul, hogy ugyan, fegyelmezze már meg a Fidesz alelnökét, Pokorni Zoltánt, aki folyamatosan és szisztematikusan bírálja őt.

Na, akkor még egyszer: a Fidesz–KDNP kormány oktatási államtitkára a Fidesz etikai bizottsága elé akarja állítani a Fidesz alelnökét, volt oktatási minisztert, mert nem ért egyet vele. Magyarul: szakmai vitát akar etikai vétségként beállítani. Bár az is meglehet, hogy Hoffmann Rózsának nem is az a fő problémája, hogy a Fidesz-alelnök vitatkozik vele, hiszen az talán Hoffmann értékrendjébe is belefér, hogy akár más álláspontot is képviselni lehet vele szemben, legalábbis bízzunk ebben. Inkább talán az, hogy Pokorni ezt nem a háttérben teszi, hanem a nyilvánosság előtt, bár ki tudja, miért volna jobb, ha a Fidesz vezető politikusa aknamunkát folytatna. Vagy inkább az a baj, hogy Pokorni meglehetősen nagy magabiztossággal mozog azon a terepen, ahol Hoffmann Rózsának eddig nem sok babér termett?

Hiszen az oktatási államtitkár eddig bármit is tervezett a közoktatási és a felsőoktatási törvénnyel az elmúlt egy évben, azt a szakma egyöntetűen visszautasította, többnyire azokkal az érvekkel, amiket egyébként Pokorni Zoltán is hangoztat. Hoffmann Rózsa durcásnak tűnik. Pokorni egyelőre oktat, Hoffmann meg kioktatna. Jelenleg a szakmaiság áll jobban. De az ördög nem alszik: még Hoffmann az államtitkár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.