Orbán és a gyökérkezelés: Érzéstelenítőt!

Friss hír, hogy az Orbán család magánfogorvosának vállalkozása irányíthatja a fogturizmus állami támogatását. Most vált érthetővé a miniszterelnök április végi bejelentése, mely szerint „a magyar gazdaság egyik fontos kitörési pontja a fogászati turizmus”.

Értetlenül figyeltük akkor ezt a bejelentést: mi történt Orbán Viktorral, mit akar a nemzeti fogsorszabályozással? Volt európai momentuma is a projektnek: a miniszterelnök Herceghalmon (a magyar fogászati kultúra fellegvárában) egy konferencián azt is elmondta, hogy a magyar állam azért támogatja az Európában jelenleg is piacvezető fogászati ágazatnál kidolgozott fejlesztési programot, mert az évi 60 milliárd forint bevételt termelő ágazat a gazdaság egyik fő kitörési pontja lehet. Számos új munkahelyet is teremt.

És nem is akárkinek. Annak a Bátorfi Bélának például, aki a külföldieket ellátó zahnarztüzletág vezető szakembereként 19 fogászt foglalkoztat. Rendelőjéről a HVG azt is tudja, hogy az Orbán család itt reparáltatja a fogát.

Az egymilliárd forintot már át is utalták, ami azt jelenti, hogy a fogászati fejlesztésnél fontosabb dolog nem nagyon létezik Magyarországon. Más országok szélenergiával meg részecskegyorsítókkal próbálnak a technológiai fejlesztések piacán megkapaszkodni. Nekünk ennél jobb ötleteink vannak: a pénzt a szájban kell keresni.

Innen csak egy lépés, hogy életre hívják mondjuk a Nemzet Kolbásza Fejlesztési Tervet. Egy konferencia Békéscsabán, kijelentés, hogy a magyar gazdaság fontos kitörési pontja a kolbásztöltés, s már át is lehet utalni a pénzt valamely magánszámlára. Épp csak arra kell ügyelni, hogy rendben legyen az érzéstelenítés. (A szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.