Íme, a Fidesz-KDNP-s urak álom Dávidja

Az Orbán-kormány KDNP-vel gazdagított tíz hónapos országlása alapján egyre inkább kirajzolódik a narancssárga-keresztes szervezet férfiideálja.

Mint Pósán Lászlótól tudjuk: legalább minimális katonai kiképzés elengedhetetlen, hiszen „aki még életé ben nem látott puskát, az még meg sem tudja tölteni”. Ha a fiatalember már elsajátította a „géppisztollyal lövöldözés” alapjait, akkor figyelmét a gépjárművek felé fordíthatja. Lázár János szerint ugyanis ha harmincvalahány évesen egy férfiember nem foglalkozik autókérdéssel, az nem is férfiember. Egyébiránt a frakcióvezető szimplifikált konklúzióját világnézetté fejlesztette, amikor azt mondta, „akinek nincs semmije, az annyit is ér”. Mindemellett a futball imádat is az alapkövetelmények közé tartozik. Orbán Viktor a Magyar Labdarúgás Fórumán így összegzett: „a futball szeretete és magasabb szintű művelése jobb általános egészségi állapottal és rendezettebb élettel hálálja meg a nagyobb figyelmet és az áldozatokat”. Ezzel laza összefüggésben, de azért nem összeférhetetlenül, a pálinkát, különösen az otthon rottyantottat is illik nagy becsben tartani a hatalom világában.

Korántsem teljes még a kép: a sportrajongó, megfelelő anyagi körülmények között élő, a gázálarcot és a kézifegyvert fölismerő, valamint autó imádó és pálinkabíró férfi elismertségét növeli, ha előszeretettel mond le döntési szabadságáról, továbbá nem engedi belepofázni az asszonyt a „komoly” dolgokba.

A kormányfő azzal az indokkal utasította el ugyanis az alkotmányt megerősítő népszavazás ötletét, hogy a polgárok aligha tudnának egyszerű igennel vagy nemmel dönteni a hatvanoldalas dokumentum sorsáról.

Az elsőrendű küldetések egyike a nők távol tartása az úgynevezett „férfidolgoktól”, és ha a gyengébbnek hazudott nem képviselője mégis átlép a kijelölt határon, akkor egy laza „Te mit szólsz bele, kisanyám?” felvetéssel megkínálni, ahogy Tasó László tette az LMP-s Szabó Tímeával. Utóbbi bűne az volt, hogy a Jávor Benedek felszólalását bekiabálásokkal zavaró fideszes képviselőtől megkérdezte: nem lehetne-e esetleg csöndben végighallgatni a beszédet? Persze a nőkről nem feledkezett meg a szembeszökően aktív Lázár sem: „A hódmezővásárhelyi lányos anyukák ebből a közérdekű tájékoztatásból érzékelték, hogy húsz év múlva jó parti lehet Lázár János Boldizsárból, hogy ha a kamat és a forintárfolyam az jól alakul a következő években.” Mert kiváltképpen fontos a tradíciók tisztelete, azaz a párválasztás alapja a vagyon.

Vagy még inkább egy macsó magyar Audi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.