Orbán Siófokon: Kockázatos útra léptünk

Kockázatos útra léptünk. De nem volt és nincs más választás, ha tartani szeretnénk a 2011-es háromszázalékos hiánycélt, és mérsékelni szeretnénk az államadósság mértékét, hogy visszaszerezzük a pénzügyi piacok bizalmát – a lapunkhoz eljutott hírek szerint erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz–KDNP frakciószövetség zárt ülésén Siófokon.

A miniszterelnök gazdasági helyzetelemzést adott, s információnk szerint „IMF kontra magyar út” relációban írta le az eddigi időszakot. Siófokon a kormánypárti honatyák előtt is megerősítette a Millenárison, az országértékelésekor már ismertetett „tervet”: e szerint 2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás éve, 2012 az elrugaszkodásé, 2013 az emelkedésé, 2014 pedig reményei szerint a gyarapodás éve lesz.

A miniszterelnök egyelőre nem beszélt ugyanakkor a strukturális reform megvalósítását célzó konkrét kormányzati intézkedésekről – mondták munkatársunknak a résztvevők. Reformok viszont bizonyosan lesznek, de – forrásaink szerint – Orbán Viktor határozottan állította: „nem lesz reformdiktatúra”, konzultációk sorát tervezik minden lényeges változtatásról. „A miniszterelnök úr nyilvánvalóvá tette ugyanis, hogy országátalakító programmal készül”, mondta el az egyik fideszes honatya.

A tegnap este Siófokon a vacsora után a miniszterelnök késő estébe nyúlóan válaszolt a képviselők által feltett kérdésekre. Ma délelőtt kerül napirendre az alkotmányozás ügye, a menetrendre Lázár János frakcióvezető tesz javaslatot, a részletekről pedig Szájer József EP-képviselő tart előadást. Ma lesz téma a tervezett reformok által érintett oktatás, egészségügy, a munka világa, a közösségi közlekedés és a nyugdíj is, este pedig az elszámoltatás és a Balsai István által jegyzett úgynevezett semmisségi törvény. A Fidesz–KDNP-s szakmai kabinetek péntek délelőtt hallgatják meg a minisztereket és az államtitkárokat konkrét terveikről, a tavaszi jogalkotási programról.

Szijjártó Péter megérkezik
Szijjártó Péter megérkezik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.