Távozik a pécsi Tudásközpont vezetője

Máris vezetőváltásra lesz szükség az ősszel átadott pécsi Tudásközpont élén, mivel lemondott posztjáról Morvai Lehel, az intézményt működtető kft. ügyvezetője. Morvai azzal indokolta távozását, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) alkalmazottjaként több épületnek ő a létesítményvezetője, s ez a munka sok elfoglaltsággal jár.

Információink szerint Morvai azért is távozik, mert akadozik a Tudásközpont finanszírozása. Értesülésünket Morvai nem kommentálta.

Az 5,5 milliárd forintból megépített központ a Baranya megyei és a pécsi önkormányzat, valamint a PTE könyvtárát integrálja. A Tudásközpont épületének működési költsége évi 350 milliós terhet ró a fenntartókra. Az idén a megye és a PTE állta a ráeső költségeket, a pécsi önkormányzat viszont 55 millióval tartozik az intézménynek. Baranya, Pécs és az egyetem irányítói elismerik, hogy a Tudásközpont komoly teher az intézmény fenntartóinak, ám cáfolják, hogy a létesítmény ügyvezetője azért mondott le, mert a központ működését a finanszírozás veszélyeztetné.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.