Orbán ma felelni fog!

Háromszor maradt el eddig a Gyurcsány–Orbán szóváltás, pontosabban kérdés-válasz a parlamentben.

A volt kormányfő a parlamenti rendnek megfelelően írásban nyújtott be azonnali kérdésre való igényt, a címzett Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök. A kérdés a „Miért fél a miniszterelnök úr?” címet viseli, tartalmáról viszont semmit nem tudni.

November 8-án lett volna először lehetőség a kérdés feltevésére, Orbán azonban éppen külföldön tartózkodott, válaszadásra Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest jelölte ki. „Hagyjuk meg a lehetőséget a miniszterelnök úrnak”, mondta Gyurcsány akkor a házelnök kérdésére. Egy héttel később Orbán ismét nem volt jelen, Gyurcsány ekkor sem fogadta el a kijelölt válaszadót.

A következő héten sem volt azonban lehetőség rá, a kormányfő ekkor sem ért rá válaszolni, Gyurcsány ismét elutasította a neki ajánlott Navracsics Tibort. „Elnök úr, vonzó az ajánlata, de a türelem erényét gyakorolnám még egy hétig”, mondta Gyurcsány Ferenc. A parlamenti szabályok értelmében, ha a kérdést feltevő nem fogadja el a címzett helyett felkínált válaszadó személyét, akkor legkésőbb a harmadik héten köteles személyesen válaszolni a hozzá intézett azonnali kérdésre. Ez ma esedékes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.