Európai elitklubban Budapest

Koppenhága és Brüsszel mellett Budapestet is meghívták a 2011-es cannes-i nemzetközi ingatlankiállításra.

Mindezt az után, hogy a napokban Budapesten tárgyalt az MIPIM, Európa legnagyobb ingatlanfejlesztői fórumának delegációja. A kiállítást minden év márciusában rendezik meg a délfrancia városban. A meghívás szerint Budapest a jövő évi rendezvény kiemelt, európai metropolistérségeket bemutató szekciójában mutatkozhat be. Leopoldo Ferri de Lazara, a MIPIM regionális felelőse a Studio Metropolitana (SM) városfejlesztő műhely szakembereivel és az ITD Hungary munkatársaival egyeztetett a rangos nemzetközi ingatlankiállításon való részvételről.

A SM tájékoztatása szerint Leopoldo Ferri de Lazara emellett az agglomeráció nagyobb településeit, így Székesfehérvárt, Kecskemétet, Esztergomot és Dunaújvárost is a magyar metropolistérséggel közös megjelenésre biztatta. Szép Károly, a Studio Metropolitana csoportvezetője szerint a MIPIM szervezői élénken érdeklődtek a Budapest és térségének fejlesztési terveit összegyűjtő budapestprojects. com oldal iránt. A szakember elmondta: beigazolódott, hogy a befektetők ma már a városoknál nagyobb térségek iránt érdeklődnek.

Budapest számára azért igen fontos ez a meghívás, mert az ingatlanpiac szereplői minden évben kiemelt figyelmet szentelnek a cannes-i MIPIM-nek. A kiállíts ugyanis a világ elsőszámú szakmai eseménye, épp ezért referenciapontként szolgál az ingatlanpiaci szektor számára. A cannes-i az egyik legnagyobb ingatlanos esemény tehát, amelyen Budapest számos módon is a több tízezernyi döntéshozó figyelmének középpontjába kerülhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.