Harmadik fordulót rendez a Fidesz Esztergomban

Az esztergomi fideszes képviselők az előző polgármester, Meggyes Tamás megkezdett munkáját szeretnék folytatni, ezért az új polgármestertől visszavonnák a város első emberére átruházott valamennyi feladatot és hatáskört.

Rendkívüli ülés összehívását kérte Tétényi Éva polgármestertől a valamennyi egyéni választókörzetben nyertes Fidesz–KDNP-frakció minden tagja. A napvilágot látott dokumentum szerint ezen az ülésen visszavonnák a polgármesterre átruházott feladatokat és hatásköröket. Ez azt jelentené, hogy az érdemi kérdésekben a bizottságok döntenének, a polgármesternek csak protokolláris teendői maradnának.

– A törvény az alapvető önkormányzati jogokat a testületekhez utalja, és a mindenkori bizalmi helyzet dönti el, hogy ezekből mennyit ruháznak át a polgármesterre – indokolta tudósítónknak a Fidesz–KDNP szándékait Meggyes Tamás országgyűlési és egyben helyi képviselő, a város volt polgármestere. Hozzátette: Tétényi Éva eddigi látványpolitizálása, a frakció nyilvános lejáratására való törekvése ezt a bizalmat nem alapozta meg.

A kiszivárgott fideszes előterjesztés azt is tartalmazza, hogy Meggyes Tamás megtarthatja irodáját országgyűlési munkájához, s a város költségén autót is kap a volt polgármester.

Ezzel kapcsolatban Megygyes Tamás lapunknak úgy nyilatkozott: az előterjesztések még nem véglegesek. Az iroda megtartását valóban kéri, a kocsi sorsa azonban még nem dőlt el. Valószínű, hogy kezdeményezik egy képviselői osztály megalakítását, elképzelhető, hogy ehhez rendelnének egy autót is, melyet más is használhatna – mondta a volt polgármester.

– A rendkívüli ülést összehívom, hiszen ez a kötelességem – tudtuk meg Tétényi Évától, aki már vasárnap, az alakuló ülésen úgy fogalmazott: kettős hatalom rajzolódik ki a városházán. Egy korábbi jogvita következtében gyakorlatilag jegyzőjük is kettő van, a Fideszfrakció pedig továbbra isMegygyes Tamás szándékait követi. A választópolgárok kétharmados többsége viszont Tétényi Évát választotta meg.

– Ultimátumot senkitől nem fogadok el – jelentette ki határozottan Tétényi Éva, majd úgy fogalmazott: – Amit ellenem tesznek az egyéni képviselők, azt a választók ellen cselekszik. Nagyon nagy baj van, ha egy kormánypárti frakció megengedheti magának ezt a magatartást.

A rendkívüli, nyilvános ülést csütörtök délután tartják az esztergomi városházán.

Tétényi Éva nem fogadja el az ultimátumot
Tétényi Éva nem fogadja el az ultimátumot
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.