Esztergomi indulatok: 'Ez csak a kezdet, köcsögök'

A hivatalos átadás-átvétel után sem tud beköltözni Meggyes Tamás expolgármester szobájába Tétényi Éva, Esztergom új polgármestere. Elődje, Meggyes Tamás azt mondta: október 22-ig nem áll módjában utódja rendelkezésére bocsátani a helyiséget.

_A polgármesteri iroda kivételével törvényes határidőn belül megtörtént a hivatalos átadás-átvétel tegnap Esztergomban. Az expolgármester, a fideszes országgyűlési képviselő Meggyes Tamás október 22-ig haladékot kért szobája átadására. Értesüléseink szerint a frakció addig előterjeszti és megszavazza, hogy az irodát országgyűlési képviselőként Meggyes használhassa tovább.

A függetlenként megválasztott Tétényi Éva tegnapra nyílt napot hirdetett a hivatalban. Sokan érkeztek, akadt, aki hatalmas virágcsokrot hozott a polgármester asszonynak. A polgármesteri „luxustitokszoba”-látogatásra azonban nem kerülhetett sor.

– Hivatalos hangulatú, kézfogás nélküli átadás-átvétel történt – számolt be Tétényi Éva a közigazgatási eseményről.

A folyosón találkoztunk Meggyes Tamással, akivel előbb egy ablakmélyedésben álltunk meg beszélgetni, majd a folyosói asztalnál fejtette ki véleményét.

– Karaktergyilkosság áldozata vagyok – jelentette ki tudósítónknak. – Nem is a politikai támadásokat veszem rossz néven. Az keserít el, hogy a politikai terrorizmus összefogott a sértett üzleti körökkel, melyek néhány szereplője olyan bűnöző, aki közreműködött a házam felgyújtásában, lelövésem előkészítésében. Én rájuk utaltam, amikor úgy fogalmaztam, hogy az új polgármester győzelme mögött sötét erők húzódnak meg. Tétényi Éva egyébként korábban az én felkérésemre lett a helyi építészeti tervtanács elnöke.

Meggyes ezek után arról beszélt, hogy fő haragosai között találhatók azok, akiknek nem nézte el az építési szabálysértéseit.

– Szóvá tettem például, hogy egy erdőrészi területen gyümölcstároló címen építettek kétszintes családi házat –mondta a volt polgármester, majd hozzátette: meggyőződése szerint három éve összehangolt és szervezett támadás folyik ellene.

– A házam felgyújtásának másnapján kaptam egy névtelen levelet – állította Meggyes Tamás. – Mellékletként elküldték az alpolgármesterem meztelen fotóit, azokat, amelyek 12 éve készültek róla és a feleségéről. Az írták hozzá: „Ez csak a kezdet, köcsögök.” A képek aztán a kampány idején egyszer csak fölkerültek az internetre is. A házam felgyújtása után fegyveres támadást készítettek elő ellenem, ez az ügy már bírói szakban van.

Felvetettük neki, hogy a sajtó évek óta a nevével hírbe hozott esztergomi botrányoktól hangos. Erre így válaszolt:

– Ellenfeleim tudatosan gondoskodtak arról, hogy bizonyos lapokban, tévéműsorokban rossz híremet keltsék. Erre a pénzt sem sajnálták.

– Mondja, mit titkol a szobájában? Valóban luxusbútorokkal rakta tele?

– Jöjjenek, megmutatom –vette elő a kulcsait. – Ezt polgármesterként ritkán használtam, de a bíboros urat például itt fogadtam. Esztergom közigazgatásban híres családja a Palkovics család, az ő hagyatékuk található itt. Egy részét a városra hagyományozták az utódok, néhány, korábban egy panelban őrzött bútordarabot olcsón megvettünk, s restauráltattuk. A bútorok közül két fotel az enyém. A szekrények a könyveimmel és a ruháimmal vannak tele, mert a házam még nem készült el, egy bérelt lakásban élek. Erre az irodára szükségem van.

Az iroda egyébként valóban gazdag a drága antik bútoroktól. Búcsúzáskor megkérdeztük tőle:

– Mit gondol, kiáll-e a Fidesz országos vezetése az ön személye mellett?

– Nagyon remélem, hogy igen – válaszolta Meggyes Tamás.

Az irodáját még nem adta át a volt polgármester
Az irodáját még nem adta át a volt polgármester
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.