Fóti szappanopera: elmarasztalták a Fideszt

A helyi választási bizottság elmarasztalta a Fidesz fóti szervezetét, amiért új polgármesterjelöltjük annak ellenére használja neve mellett a KDNP logóját is, hogy a kereszténydemokraták hivatalosan nem támogatják. A versenyt színesíti, hogy a Fidesz korábbi támogatottjának, Mádly Zsoltnak is sikerül elindulnia, megosztva ezzel a fóti jobboldalt.

Feljelentette a helyi választási bizottságnál a fóti Fidesz-szervezetet az egyik szocialista képviselőjelölt, kifogásolva, hogy a kormánypárti polgármesterjelölt a neve mellett a KDNP logóját is feltünteti, holott Cselőtei Erzsébet nem a két párt közös jelöltje. A helyi választási bizottság „eltiltotta” a fóti Fideszt a további jogsértéstől, és arra kötelezte a szervezetet, hogy távolítsa el a plakátokról és egyéb reklámanyagokról a kereszténydemokraták szimbólumait.

Fóton öt politikusnak sikerült összegyűjtenie a szükséges mennyiségű kopogtatócédulát. AzMSZP ismét Fábry Béla alpolgármestert indítja a polgármesteri tisztségért. Újra indul Földi Pál is a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület színeiben, ő szintén alpolgármester. A Fidesz viszont nem a jelenlegi városvezető Mádly Zsolt mögé sorakozott fel, hanem új jelöltet állított: a helyi pártelnök Cselőtei Erzsébetet. Mádlyt korábban még a Fidesz és a KDNP közösen támogatta az időközi választásokon, majd sorozatos botrányai miatt kihátráltak mögüle. Mádly ennek ellenére jelezte, hogy továbbra is „az egyesített jobboldal” jelöltjének tekinti magát. Sikerült is összegyűjtenie a kopogtatócédulákat, így október harmadikán függetlenként próbálja megőrizni pozícióját.

Sőt a helyi újság legfrissebb számában közzétett üzenetében élesen támadja is korábbi támogatóit, a Fideszt és annak új jelöltjét. Egyebek mellett azt írta: azt kérte a régió fideszes országgyűlési képviselőjétől, Dióssi Csabától, hogy alapítson új helyi szervezetet, „valódi jobboldali emberekkel”, de Dióssi – állítása szerint – egyszerűen kinevette. A regnáló polgármester a Fidesz új jelöltjéről, Cselőtei Erzsébetről úgy fogalmazott a helyi lapban: „azt az ígéretet kaptam, ha kitartok tovább, maradhatok polgármester. Én feladtam a biztos minisztériumi állásomat, bízván az adott szó erejében. Ehhez képest a polgármesteri tisztségre szerintem teljesen alkalmatlan, a négy évig szinte meg sem szólaló fogtechnikus Cselőtei Erzsébetet indítják. Nem vitás, a Fidesznek pártkatona kell, aki akár a fótiak érdeke elé a pártérdekeket fogja helyezni” – írja Mádly Zsolt. Érdekesség, hogy a Fóti Hírlap ugyanezen számában egy oldallal hátrébb Dióssi Csaba képviselő közleménye olvasható, amelyben felhívja a helyiek figyelmét: Mádly jogtalanul használja a Fidesz–KDNP–kisgazda logókat a szóróanyagain, s ezért fel is jelentették.

A fóti indulók névsorában Mádly Zsolt és Cselőtei Erzsébet mellett olvasható Kulcsár Lajos neve is, akit szintén függetlenként vettek nyilvántartásba, de állítólag a fóti KDNP támogatja a háttérből. Károlyfi László, a helyi kereszténydemokraták vezetője lapunknak azt mondta: nem született testületi döntés arról, hogy a KDNP melyik jelölt mögé álljon, ezért hivatalosan egyik induló mögött sem sorakoznak fel. Ugyanakkor érdekes ellentmondás, hogy a helyi KDNP nemrég megjelentetett egy közleményt, amelyben leszögezik: szervezetük határozata értelmében Fóton a Fidesz és a KDNP közös jelölteket állít, s miután egyik tagjuk ezt figyelmen kívül hagyva függetlenként indul az egyik körzetben, ellene fegyelmi eljárást indítanak. A helyi választási bizottság elmarasztaló ítéletével kapcsolatban megkerestük Cselőtei Erzsébetet is, aki lapunknak azt mondta: még nem ismeri a testület döntését, így azt nem tudja kommentálni. De, állítása szerint a KDNP is támogatja az indulását.

Cselőtei Erzsébet még a választási plakáton
Az új Fidesz-jelölt a helyi pártelnök
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.