A Gonosz bűzös lehelete

Óriási fényhullám létrehozásával szeretné megmenteni a bolygót Szűz Mária egy neki tulajdonított üzenetben. A hírhozóként megnevezett ferencesek tiltakoznak.

„A Gonosz bűzös lehelete beáramlott a hűségesek szívébe is!”, figyelmeztet Szűz Mária, aki elektronikus körlevél formájában küldte el „sürgős kérését” az emberiségnek. Istenanya üzenete hangsúlyozza, hogy a sötétség körbevette a Földet, az utolsó időket éljük: nincs más megoldás, a bolygó megmentése érdekében ugyanabban az órában mindenkinek rózsafüzérimában kell összefognia. Így óriási fényhullám és nagyon erős pozitív energiaforrás keletkezik. (És összeköttetésbe kerülünk Szűz Máriával.)

A Szűzanya kérését mihamarabb tudatni kell az egész világgal. A körlevél szerint a közös ima megtartására szeptember 12-e, este fél tíz óra látszik a legalkalmasabb időpontnak. Fontos tudnivaló: az imának legalább harminc percig kell tartania. A magasabb szinteken olyan kegyetlen harc folyik, amiről nekünk fogalmunk sincs.

„Szükségem van rátok, segítsetek nekem!”, teszi hozzá a nyomaték kedvéért Szűz Mária, hisz „éppen most, ebben az időben kell ébernek és elevennek lenni”.

Bármilyen meglepő, internetes fórumok tanúsága szerint akadtak, akik komolyan vették a legfeljebb paródiának beillő szöveget. Tekintettel arra, hogy Szűz Mária állítólagos üzenete ferences szerzetesekre hivatkozik, Magyar Gergely tartományfőnök tiltakozó közleményt adott ki. A ferencesek elhatárolódnak a „Fénylánc –a Szűzanya sürgős kérése” címet viselő körlevéltől, és annak terjesztését nem támogatják. Az üzenet tartalmát teológiailag elfogadhatatlannak, ezotériába hajló kifejezéseit pedig a keresztény hittől idegennek tartják. Erdő Péter bíboros nemrégiben a szentkúti nagybúcsú során, több ezer hívő előtt beszélt a „helyes Mária-tiszteletről”, jelezve: ennek megvannak a maga külső és belső formái.

Az imára felszólító körlevél ugyanakkor viszonylag ártalmatlan módja a hívők megtévesztésének. A katolikus egyházat jobban aggasztják azok az új közösségek, amelyek a katolikus liturgiát utánozzák, felveszik katolikus szentek vagy Szűz Mária nevét.

A püspöki kar arra hívta fel a „lelkipásztorok, a hívek és minden jó szándékú ember” figyelmét, hogy a szóban forgó közösségek nem állnak kapcsolatban a katolikus egyházzal, tanításuk nem egyeztethető össze a katolikus hittel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.