Majtényi és Kovács Árpád nemet mondott

Mi nem gondolkodunk nevekben, ez nálunk már lezárt folyamat. A civil világon múlik, hogy tesz-e olyan erős javaslatot, amelyet támogatni tudunk – nyilatkozta az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában Szanyi Tibor, az önkormányzati választások szocialista kampányfőnöke. A politikus ezzel lapunk tegnapi írására reagált, amelyben megírtuk: az MSZP új vezetésének egy része még mindig jobb ötletnek tartja egy civil jelölt mögött felsorakozni, mint Horváth Csabát indítani a főpolgármester-jelölti versenyben, a fideszes Tarlós Istvánnal szemben.

A szocialista politikus ugyanakkor lapunknak nyilatkozva megjegyezte: még ezen a héten van értelme egy új jelöltben gondolkodni. Olyanban, akinek nagyobb esélye van a jelenleg befutónak látszó Tarlóssal szemben. „A Fideszen kívüli erőknek össze kell fogniuk, hogy Budapest ne essen el. Ebben minden demokratikus erőre számítunk, főleg a fővárosi civil közösségekre. Ha a civil szféra nem áll elő egy erős ajánlattal pár napon belül, úgy Horváth Csaba sikeréért fogunk dolgozni. Én is”, fogalmazott a Népszabadságnak Szanyi Tibor.

Lapunk értesülései szerint azonban nemcsak bizonyos civil körök, de az MSZP egyes „szárnyai” is aktívan keresik a megoldást. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint megkeresést kapott Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke és Majtényi László volt adatvédelmi biztos, az ORTT korábbi első embere is, hogy vállalják el a feladatot. Sőt állítólag egy kettős állampolgárságú, a kulturális életből ismert üzletember neve is felmerült.

Úgy tudjuk, hogy az eddig megkeresettek elhárították a felkérést. Ugyanakkor forrásaink szerint az látszik a legbiztosabbnak, hogy az alternatív jelölt egy olyan nagy tekintélyű személyiség lehet, aki ismeri a hazai intézményrendszert, komoly közigazgatási és jogi tapasztalata van, jól érti az önkormányzati rendszert, s neve nem forrt egybe az MSZP-vel, sem a szocialisták elmúlt évekbeli fővárosi politizálásával. Az illetőt egy civil kör már megkörnyékezte, és napokon belül akár be is jelenthetik az ajánlásukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.