Budai Bernadett csöndben távozott az MSZP-től

Megállapodott az MSZP vezetése a párt korábbi kampányirányítójával, hogy koordinálja az önkormányzati választások előkészítését is – tudta meg a Népszabadság. Szigetvári Viktor a kampány technikai irányításáért felel tanácsadóként, a politikai kampányfőnök személye a tisztújítás végeredményétől is függ. Budai Bernadett pártszóvivő eközben csöndben távozott.

Kampánykoordinátori, tanácsadói szerepet kap az MSZP önkormányzati kampányában Szigetvári Viktor – tudta meg a Népszabadság. Információink szerint erről a párt vezetése és a kommunikációs szakember a napokban állapodott meg hivatalosan. A tervek szerint az önkormányzati választás idején a felkészülést és a PR-hadjáratot egy irányítótestület felügyeli, amely elsősorban önkormányzati politikusokból áll.

Budai Bernadett távozott a szóvivői posztról
Budai Bernadett távozott a szóvivői posztról

A kampánynak lesz politikai irányítója is, kiléte attól függ, kiket választanak meg a július eleji tisztújító kongresszuson a párt vezetőinek. Egyelőre – a jelöléseket figyelembe véve – az látszik, hogy az MSZP-t három politikus határozza majd meg: Mesterházy Attila az elnöki, Molnár Csaba az elnökhelyettesi, Botka László a választmányi elnöki poszton. A politikai kampányfőnök utóbbi kettő közül kerülhet ki, de minden a kongresszuson dől el.

Annyi bizonyos, hogy Szigetvári a kampányirányító testület munkáját segíti. A feladat nem új számára, korábban az MSZP több hasonló megbízásának is eleget tett. Szigetvári nemrég belépett a pártba, korábban Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc kommunikációs igazgatója volt helyettes államtitkárként, később Gál J. Zoltánnal és Szekeres Imrével együttműködve kampányigazgatóként irányította az MSZP 2006-os kampányát. Legutóbb Bajnai Gordon kabinetfőnökeként dolgozott. E posztról azután mondott le, hogy elvállalta az MSZP kampányfőnöki felkérését a 2010-es választásokra.

Szigetvári karrierjével kapcsolatban érdekesség, hogy néhány éve a Fidesz mostani frakcióvezetőjének, Lázár János hódmezővásárhelyi polgármesternek és a helyi kórház igazgatójának felkérésére dolgozott a város népegészségügyi projektjének kommunikációs stratégájaként. Az Egészséges Vásárhely nevű program előkészítésében való közreműködés után a cég ezt a munkát kommunikációs tanácsadóként azóta is folyamatosan végzi.

„Nem kell meglepődni azon, hogy ebben az országban néha normálisan is működik valami”, mondta erre Szigetvári, aki épp a napokban vásárolta vissza magát kommunikációs cégébe, a Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalatba, amelynek egyharmados tulajdonrészét azután adta el cégtársainak, a Szonda-Ipsos kutatócégből ismert Levendel Ádámnak és Sterk Péternek, hogy Bajnai Gordon kormányfő kabinetfőnöke lett. A cég ekkor Hang Out Kft. névre váltott, s most – Szigetvári hetvenöt százalékos visszavásárlása után – újra visszavette eredeti nevét.

Szekeres Imre nem indul

Szekeres Imre elnökhelyettes a nagyszámú jelölés ellenére sem indul a tisztújításon. A politikus elmondta: azt tartotta helyesnek, hogy mielőtt a döntést bejelenti, konzultáljon a Szolnok megyei pártértekezlettel.

„A magas számú jelölés arra is ösztönzött, hogy foglaljam össze, milyen feladatokat kell elvégezni, függetlenül attól, kik és milyen pozícióban vannak.” Az anyagot átadta a jelölőbizottságnak. Jelezte, azt tartaná jónak, hogy a párt szervezését olyanok végezzék, akiknek csak ez a feladatuk. „Nekem meg az a feladatom, hogy támogassam őket”, hangsúlyozta.

Jönnek és mennek

A napokban jelentették be, hogy nyolc év közös munka után távozik a párttól Rónay Judit sajtófőnök. A helyére Déri Balázs kerül, aki korábban a stop.hu és a hírextra.hu oldalak szerkesztője volt. Déri a júliusi tisztújító kongresszuson még csak „megfigyelőként” vesz részt.

Különösebb feltűnés nélkül távozott a pártszóvivői poszttól Budai Bernadett, akit még egyéni képviselő-jelöltként is elindítottak a IX. kerületben tavasszal, sikertelenül. Budai az elveszített választás utáni átszervezések során azonban távozni kényszerült. Úgy tudjuk ennek elsősorban pénzügyi és nem szakmai okai voltak. Kerestük Budai Bernadettet, de nem értük utol.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.