Kubatov nem kapott selyemzsinórt Orbántól

Nem kapott selyemzsinórt a választások után Orbán Viktortól, bár még a Fideszben is sokan ezt jósolták. A választások első fordulója előtt a Kurucinfo.hu-n nyilvánosságra hoztak egy titkos videofelvételt, amelyen Kubatov Fidesz-aktivisták előtt a 2009. májusi, pécsi polgármester-választás példáját hozza fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött az adatbázisrendszerük: „Meg tudom mondani, most a városban kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták" - hangoztatta a Fidesz mozgósítási felelőse.

Orbán Viktor a Kubatov Gábornak tulajdonított hangfelvétel kapcsán, közvetlenül a kampánycsend előtt a Hír TV-ben azt mondta: a szabályokat mindig betartják. „Az a vád, hogy a Fidesz a saját szavazóiról adatbázist épít, igaz, de ez a célunk” –tette hozzá. Emellett azonban a pártelnök a műsorban beszélt arról is, hogy van a hanganyagban valami, ami zavarja, de az nem az adatbázisra vonatkozik, és azt Kubatovval fogja megbeszélni. „Egy kormányzásra készülő pártnak az érzésvilágát, a gesztusait, a mondandóját, a lelkét két dolognak kell áthatnia: az egyik az alázat, a másik a tisztelet. És ezt nem érzem ezen a hangfelvételen” – mondta, hangsúlyozva, hogy „szinte a kormányprogram magasságába” kell emelni a választók iránti tiszteletet. Ezzel arra utalt, hogy Kubatov a felvételen „nyuggerekről” beszélt. A felvétel nagy belpolitikai vihart kavart, de a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította az MSZP-s Puch László és Lendvai Ildikó feljelentését, miként az OVB feljelentését is.

Kubatov azóta sem nyilatkozott az ügyről, a fideszes politikusok pedig – Kósa Lajos például – nem adtak egyértelmű választ arra, hogyan viszonyulnak a felvételen elhangzottakhoz, mi lesz Kubatov Gábor sorsa. Információink szerint a pártigazgató nem lett kegyvesztett Orbán Viktornál. Amikor nemrégiben szóba került, hogy esetleg „vissza kellene vonulnia” soroksári polgármesternek, a miniszterelnök azt jelezte: jó néven venné, ha pártigazgató maradna, s az önkormányzati kampányban is ő mozgósítana.

Kubatov Gábor képünkön Orbán Viktor és Hende Csaba között ül – biztos a helye
Kubatov Gábor képünkön Orbán Viktor és Hende Csaba között ül – biztos a helye
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.