'Elvtársaim akarnak velem leszámolni'

Az MSZP-n belüli leszámolást sejti Czeglédy Gergő, a szocialisták III. kerületi elnöke, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes egykori titkárságvezetője annak hátterében, hogy a Vasárnapi Hírek legutóbbi számában őt is hírbe hozták volna a Főkert-üggyel kapcsolatban. A Hír TV Célpont című műsorának egy korábbi adásában Kocsis László, a kertészeti vállalat volt vezetője azt állította, Hagyó és Mesterházy Ernő, előzetes letartóztatásban lévő volt főpolgármesteri főtanácsadó megbízásából havi ötmillió forintot kértek tőle.

A Vasárnapi Hírek pedig arról számolt be, hogy a Főkertnél június eleje hűtlen kezelés gyanújával nyomozó rendőrség látókörébe újabb „fiatal és ambiciózus” fővárosi politikus került, aki a pénzt állítólag kérte, és akinek neve kezdőbetűit is közölték.

Czeglédy ennek nyomán tegnap délután közleményt adott ki, amelyben azt írta: a valótlanságokat megfogalmazó cikk miatt „feljelentem a lapot, a kiadót, a szerkesztőt, az újságírót, valamint a hamisan vádaskodó személyt”. A politikus szerint „nem indifferens, hogy a szerkesztőségi összetétele, valamint tulajdonosi háttere okán szocialistaközeliként számon tartott Vasárnapi Hírek hozta le az „esetleges gyanúsításról” szóló vádakat, melyeket legelsőként (szinte azonnal) a szintén baloldaliként számon tartott atv.hu hírportál vett át”. Czeglédy szerint emiatt „arra a következtetésre lehet jutni, hogy az MSZP-n belül nem szokatlan párton belüli leszámolás áldozatává kívánnak tenni saját elvtársaim egy valótlan információval, közvetlenül a budapesti tisztújítás előtt”.

Czeglédy 2006 és 2008 eleje között volt köztisztviselőként Hagyó titkárságvezetője, amíg III. kerületi MSZP-elnökké nem választották. (Ezt követően megbízási szerződéssel foglalkoztatták, 2,5 millió forintért Hagyó Miklós „tevékenységével kapcsolatos szakpolitikai feladatok ellátására”.) Karrierje ezután is töretlenül ívelt felfelé: dolgozott a környezetvédelmi és a közlekedési tárcánál is főosztályvezető-helyettesként, majd politikai tanácsadóként, és összesen öt állami, fővárosi vagy önkormányzati tulajdonú cég felügyelőbizottságába, illetve igazgatóságába is beülhetett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.