Fideszes selyemzsinór és az ötös számú párttagkönyv

A Magyar Hírlap május 4-i, keddi számában Magánügy címmel közölte Bayer Zsolt írását, amelyben az újságíró azt írja: a Fidesz „ötös számú párttagkönyvének tulajdonosaként” szeretne leszámolni Kovács Lajossal, Nagyecsed polgármesterével, mert a politikus – állítólag – pejoratív tartalmú megjegyzést tett Bayer Zsoltra helyi „ősfideszesek” előtt.

„S te már most, a legelején jó, ha tudod, mostantól fogva a legszemélyesebb magánügyem, hogy veled leszámoljak. Ezt a kis cikket vedd selyemzsinórnak. Mert az.”

Egyebek között ezt írta Bayer Zsolt publicista a Magyar Hírlap tegnapi számában Kovács Lajosnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecsed város polgármesterének címezve. Kovács Lajos 2001 óta áll a város élén, akkor időközi választáson nyert, kisgazda színekben, 2002-ben is kisgazda támogatással győzött, 2006-ban pedig az Összefogás Megyénkért nevű civil egyesület jelöltjeként.

Amint az Bayer Zsolt Magánügy című írásából kiderül, az újságíró – vagy ahogyan a cikkben aposztrofálja saját magát: „az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa” – a választás második fordulója után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Géberjénben és Tyukodon vendégeskedett. A két községbe helyi fideszes politikusok – Kovács Sándor géberjéni és Nagy Miklós tyukodi polgármester –meghívására látogatott el. Bayer írása szerint a kétnapos látogatás után Kovács Lajos nagyecsedi polgármester állítólag fölhívott több, a rendezvényre hivatalos helyi embert, s közölte velük: „Nem tesz nekik jót, ha olyan buliban vannak, ahol jelen van a Bayer Zsolt is”.

A publicista a már idézett írásában azt üzente Kovács Lajosnak: „S nem érdekel, kivel vadászgatsz – semmi nem érdekel. Csak az érdekel, hogy a kétharmados győzelmünk után te vetted a bátorságot, hogy velem, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosával fenyegesd, riogasd a helybéli ősfideszeseket. Egyáltalán: te vetted a bátorságot, hogy megfenyegesd az ősfideszeseket”. Majd így folytatta: „Ha meghúzod magad, ha kussolsz, ha csöndben végzed a dolgod, ellavírozhattál volna akármeddig. De te azt hitted, minden úgy lesz, ahogy eddig volt. Azt hitted, majd megint te, ti, a tifélétek fognak fenyegetőzni, s ti fogjátok megmondani, mi hogyan lesz. Súlyosan tévedsz, Kovács Lajos. Súlyosan másképpen lesz. S mondom neked, még egyszer, hogy megértsd: immáron személyes ügyem, hogy te ne legyél köztünk”. Úgy értesültünk, hogy a publicista a cikk megírása előtt nem kereste meg Kovács Lajost azzal a céllal, hogy tisztázza vele a történteket.

Az ügyről megkérdeztük Kovács Lajos polgármestert, aki azt mondta: megdöbbenéssel olvasta a cikket, mert érthetetlen számára, hogy miről szól. Hozzátette: ennél többet egyelőre nem kíván nyilatkozni, mert először tájékozódni szeretne a szerzőnél az ügy hátteréről. Mint azt tegnap érdeklődésünkre elmondta, megpróbálta Bayert telefonon keresni, de nem érte el.

A cikkben említett Nagy Miklós, Tyukod független polgármestere érdeklődésünkre azt mondta: nem tudja, hogy mi lehet a háttérben, mert neki Kovács Lajos semmi olyat nem mondott, amit a cikk neki tulajdonít. Arra a kérdésünkre, beszélt-e olyan helyi politikussal, akinek Kovács Lajos Bayer Zsoltról beszélt volna, Nagy Miklós azt válaszolta: nem tud arról, hogy Tyukodon olyasmi elhangzott volna, amiről Bayer Zsolt ír, arról pedig nincs információja, hogy a rendezvény után mi történt.

Beszéltünk a cikkben ugyancsak említett Kovács Sándor géberjéni fideszes polgármesterrel, aki azt nyilatkozta: ismeri az ügy hátterét, de miután magánrendezvényről és a barátairól van szó, ez szerinte nem tartozik a médiára. Más helyi forrásból megtudtuk: Kovács Lajos állítólag egy nagyecsedi fi deszes politikusnak és egy helyi köztisztviselőnek mondta azt, hogy nem tesz jót nekik, ha Bayer Zsolttal látják őket. Forrásunk azonban nem kívánta a nevét adni a nyilatkozathoz.

Orbán Viktor a Fidesz elnöke egy szelet tortát tesz Bayer Zsoltnak, a Magyar Hírlap publicistájának tányérjára a párt 21. születésnapi ünnepségén a Bibó István Kollégiumban
Orbán Viktor a Fidesz elnöke egy szelet tortát tesz Bayer Zsoltnak, a Magyar Hírlap publicistájának tányérjára a párt 21. születésnapi ünnepségén a Bibó István Kollégiumban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.