Jobbik

Apáti István

Csengerben született 1978-ban. Nős: feleségével a kampány utáni időszakra tervezik az első gyerek születését. A jogi egyetemen – a Miskolci Egyetem állam- és jogtudományi karának jogász szakán – aktív szervezője volt a Jobboldali Ifjúsági Közösségnek. Kocsord község jegyzőjeként szerzett tapasztalatokat az önkormányzatok működéséről. Almatermelésen alapuló családi vállalkozása van. A Jobbiknak 2005 óta tagja. Szakmai tudását a Jobbik önkormányzati és jogi kabinetjében kamatoztatja. (Országos lista)

Balczó Zoltán

Nyíregyházán született 1948-ban. Felesége ügyvéd, két gyereke van. 1971-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán. 1975-ben került a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára. Főiskolai docens. Szervezett keretek között 1992-ben kezdett politikával foglalkozni az MDF-ben, majd a MIÉP-ben. Parlamenti és fővárosi önkormányzati képviselő is volt. A Jobbikhoz 2003-ban csatlakozott, a párt alelnöke. 2009-ben EP-képviselővé választották.(Területi lista)

Balla Gergő

Mezőcsáton született 1977-ben. Nős, egy gyereke van. Tiszaújvárosban nőtt fel, tanulmányait is ott végezte: a 106. számú Brassi Sámuel Szakmunkásképző és Szakközépiskolába járt, gépi forgácsoló szakra. A Tiszai Vegyi Kombinátban kezdett el dolgozni, aztán nehézgépkezelő-bizonyítványt szerzett. Jelenleg egy kft.-nél dolgozik, ami karbantartással foglalkozik. Elnöke a Jobbik tiszaújvárosi szervezetének, a Bors Vezér Népe megyei lap főszerkesztője. 2008 márciusa óta a Magyar Gárda tagja. (Területi lista)

Bana Tibor

Körmenden született 1985-ben, gyerekkorától kezdve Szentgotthárdon él. A szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett. Politológus–közgazdász végzettségű, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi doktori iskolájának PhD-hallgatója. Tizenhat éves kora óta foglalkozik aktívan politikával. Egy évig a MIÉP ifjúsági tagozatának országos elnöke is volt, a „belső visszásságok” miatt hagyta ott a szervezetet. 2007 óta a párt szentgotthárdi, 2008 óta megyei elnöke. (Országos lista)

Baráth Zsolt

1956-ban született Jászberényben. Főiskolai tanulmányainak befejezése után több intézményben is tanított, nagy tapasztalatokra tett szert a cigányság, valamint a hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű gyermekek gondozásában. Megszerezte a szociálpedagógusi diplomát, majd szakvizsgát is tett. Szakmai vezetőként koordinálta állami gondozott fiatalok nevelését Szolnokon. 2006 óta a „nemzeti radikalizmus” elkötelezett híve. 2008-tól a Jobbik szolnoki elnöke, 2009-től megyei elnökként szervezi a pártot.(Területi lista)

Bertha Szilvia

Budapesten született 1977-ben. Háromgyerekes családanya. Férjével 1999-ben költözött el az általa lassan élhetetlennek minősített fővárosból Isaszegre. Közgazdászdiplomával rendelkezik. Férjével szoftverfejlesztő vállalkozást működtet, melléktevékenységként angol gazdasági szaknyelvet is oktat. Ami a közügyeket illeti, főként a gazdasági vonatkozású témák iránt érdeklődik. 2006 óta politizál aktívan, a Jobbik isaszegi szervezetének alapítója, a párt gazdasági kabinetjének tagja. (Országos lista)

Bödecs Barnabás

1962-ben Győrben született. Közgazdász, kamarai tag könyvvizsgáló, egy gyermek édesapja. Az elmúlt húsz évben több, elsősorban a közösségi közlekedéssel, a környezettudatos fogyasztással és hulladékgazdálkodással foglalkozó társadalmi szervezet tagja, vezetője volt. 1995–2003 között a Hulladék Munkaszövetség elnökeként tevékenykedett. 2004-től napjainkig az Észak-Dunántúlon küzdött a vasútfelszámolási elképzelésekkel szemben. Pártonkívüliként vállalta a Jobbik felkérését a képviselőjelöltségre. (Országos lista)

Dúró Dóra

Szentesen született 1987-ben. Férje Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke. Végzős politológushallgató az ELTE-n, tanulmányai során is kutatta a „nemzeti radikalizmus” témakörét. Gyakorló újságíróként és szerkesztőként a Barikád.hu hírportálnak és a Magyar Mérce havilapnak dolgozott, majd műsorvezetőként az Árpádhír TV-nél. 2005-ben csatlakozott a Jobbikhoz. A párt szakmai munkájában az oktatási és kulturális kabinet vezetőjeként vesz részt. A Jobbik országos szóvivője és újbudai szervezetének alelnöke. (Országos lista)

Egyed Zsolt

Miskolcon született 1974-ben. Műszerész-technikusi végzettséggel 14 éve dolgozik egy óriáscégnél. Úgy érzi, az itt szerzett rengeteg tapasztalat, vállalati képzések, kapcsolatok kitartó csapatemberré tették. 2007-től gárdista, még ebben az évben a Magyar Gárda megyei kapitánya lett Borsodban. Szegedi Csanáddal, az EP-be beválasztott jobbikos politikussal közösen létrehozta a már 40 ezer példányban megjelenő Bors Vezér Népe című újságot. 2008-tól a Jobbik megyei elnöke és egyben kampányfőnöke. (Területi lista)

Endrésik Zsolt

Ózdon született 1976-ban. Nős, első gyereküket Sajóvelezden nevelik. Földrajz–történelem szakos tanár: oktatási tapasztalatait Sajóvárkonyon, Bánrévén és Putnokon szerezte, ahol jelenleg is tanít. 2000 és 2003 között a MIÉP bánrévei elnöke volt, ám végül kilépett a pártból. A Jobbik putnoki szervezetének 2008-ban alapítója, és azóta elnöke. 2009-től a párt megyei alelnöke. Tagja továbbá a Magyarok Világszövetségének, Sajóvelezden a polgárőrségnek. Szerkesztője a Bors Vezér Népe című lapnak.(Területi lista)

Farkas Gergely

1986-ban született Kecelen. Már 2003-ban, a párttá alakulás után kapcsolatba került a Jobbikkal, az országos hivatal munkájába 2005-ben, az egyetemi tanulmányai megkezdése miatti Budapestre költözését követően kapcsolódott be. Végzős szo ciológus–közgazdászhallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Jobbik országos választmányának alelnöke és a keceli szervezet elnöke. Egyebek mellett az oktatás színvonalasabbá tételét és a környezettudatos életmód meghonosítását tartja fontosnak. (Területi lista)

Ferenczi Gábor

Ajkán született 1977-ben. Kétgyerekes családapa. Végzettségét tekintve tanár és művelődésszervező, jelenleg Ajka egyik középiskolájában tanít. Mellette kisvállalkozó. Politikai szerepvállalásra a 2006-os őszi események késztették, belépett a Jobbikba. Az ajkai szervezetet kezdettől fogva vezeti. 2008-tól a párt megyei elnöke, 2009-ben az országos választmány alelnökévé is megválasztották. Csatlakozott a Magyar Gárdához, de elfoglaltságai miatt ezt a tevékenységet ma már csak pártoló tagként tudja folytatni. (Területi lista)

Gaudi-Nagy Tamás

Budapesten született 1971-ben. Nős, három gyereke van. 1995-ben szerzett jogi doktorátust az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1998-tól ügyvéd, 2001-től Európa-jogi szakjogász. Alapító tagja és tiszteletbeli elnöke a Magyar Csodaszarvas Egyesületnek, 2004 augusztusa óta kuratóriumi tagja, 2005 októbere óta ügyvezetője is a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak. Tagja volt a Magyarok Világszövetsége elnökségének is. Részt vett a 2006. őszi „rendőri erőszakot leleplező” Civil Jogász Bizottságnak. (Területi lista)

Gyenes Géza

Budapesten született 1949-ben. Korábban a maximális két cikluson keresztül töltötte be a Magyar Orvosi Kamara főtitkári posztját, 2007-ben a legnagyobb orvosszakszervezet, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke lett. 2008-ban a Liga elnökségébe is beválasztották. 2009 tavaszán lépett be a Jobbik tagjainak sorába, a szabályok értelmében le kellett mondania szakszervezeti tisztségeiről. Politikusként is elsősorban az egészségügy feltételein akar javítani. A Jobbik egészségügyi kabinetjének elnöke. (Országos lista)

Gyöngyösi Márton

A tiszakécskei választókerületben elindult politikus 1977-ben született. Nős, egy gyereke van. Egyetemi tanulmányait Dublinban és Nürnbergben végezte közgazdaság- és politikatudomány szakon. Szüleitől örökölt büszke magyarságtudatával indokolja, hogy 2004-ben hazaköltözött: szaktudását itthon akarja hasznosítani. Külpolitikai szakértőként rendszeresen publikál hazai lapokban és szólal fel szakmai fórumokon. 2006 óta vesz részt a Jobbik programjainak megalkotásában, bekerült a párt „árnyékkormányába”. (Területi lista)

Gyüre Csaba

Kisvárdán született 1965-ben. Felesége bíró, két gyerekük van. 1989-ben diplomázott az ELTE állam- és jogtudományi karán. Aktív tagja volt a mozgalomként induló MDF-nek, de a pártba már nem lépett be. Diplomásként hazakerült Kisvárdára, az államigazgatásban (kezdetben a tanácsnál) helyezkedett el. 1993 eleje óta ügyvédi irodában dolgozik. 2001-ben belépett a MIÉP-be, 2004-ben a Jobbikba. 2007 tavaszán részt vett a Nemzeti Őrsereg megalakításában. (Területi lista)

Hegedűs Lórántné

Budapesten született 1970-ben. Háromgyerekes családanya, ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész felesége. Végzettségét tekintve építészmérnök, főépítész-szakmérnök, valamint pályázatíró és projektmenedzser. Korábban a Budapesti Várostervező Intézetben dolgozott, majd az Országgyűlés Hivatalának köztisztviselője, később a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának tagja volt. 2009-ben lépett be a Jobbikba, a párt önkormányzati kabinetjének elnöke. (Országos lista)

Hegedűs Tamás

Baján született 1968-ban. Matematika–fizika szakos tanári és közgazdász végzettséggel rendelkezik. Az Orbán-kormány alatt gazdaságpolitikával foglalkozott a Stratégiai Elemző Központ főosztályvezetőjeként. Később vezető szakértőként dolgozott egy üzleti tanácsadó cégnél. A Jobbikot megalapítása óta segíti: a gazdasági kabinet tagja, részt vett a Bethlen Gábor Program és az EP-választási program írásában, valamint a Vona Gábor pártelnök melletti stratégiai tanács munkájában is. (Országos lista)

Kepli Lajos

1978-ban született, Balatonalmádiban él feleségével és két lányával. Környezetmérnök, jelenleg saját irodájában dolgozik vállalkozóként. A 2002-es választást követően az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök aktív tagja volt. 2003-ban csatlakozott az akkor párttá alakult Jobbikhoz, jelenleg a párt balatonalmádi szervezetét vezeti. Hozzáértését a környezetvédelmi kabinet elnökeként hasznosítja, ennek keretében fontos szerepet vállalt a Jobbik e témát feldolgozó választási programjának megírásában. (Országos lista)

Kiss Sándor

1962-ben született Nyíregyházán. Jogász feleségével három gyermeket nevelnek. A Pénzügyi és Számviteli Főiskola elvégzése után gyógyszerészdiplomát is szerzett, azóta patikusként dolgozik egy Nyírbátorhoz közeli faluban. 2006-tól a nyíregyházi Jobbik elnöke, számos demonstráció és megmozdulás szervezőjeként tett szert ismertségre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Fontos feladatnak tartja a „pénznyelőként működő segélyezési rendszer” radikális átalakítását. (Területi lista)

Korondi Miklós

1955-ben született, Cegléden 1984 óta él családjával. 1976 óta dolgozik a MÁV-nál, ahol – minden szakmai lépcsőt végigjárva, és több képesítést szerezve – jelenleg a vezérigazgatóság forgalmi szabályozási szakértője. 1997-ben a Budapesti Műszaki Egyetem TTK műszaki szakoktatói szakán szerzett diplomát. 2004-ben alapítója, és azóta elnöke a Jobbik ceglédi szervezetének. 2006 óta önkormányzati képviselő, a Jobbik Pest megyei elnöke, az országos választmány alelnöke. (Területi lista)

Kulcsár Gergely

1979-ben született Kenecsén. Történészhallgató, három kisgyemek édesapja. Jelenleg Debrecen-Józsán egy autómosó üzletvezetője. Fiatalon kezdett a közügyek iránt érdeklődni, bár tagja nem lett, kezdettől fogva a MIÉP-pel szimpatizált. Úgy érzi, a MIÉP-et tudatosan tették tönkre. Később a Jobbikhoz csatlakozott: 2004-es alapítása óta elnöke a debreceni szervezetnek. A Jobbik hajdú-bihari szervezője, majd 2009-től megyei elnöke és kampányfőnöke is lett. Állandó szerzője több „nemzeti radikális” újságnak. (Területi lista)

Lenhardt Balázs

Budapesten született 1975-ben. Nős, egy gyereke van. Jogi diplomája megszerzését követően gazdaságdiplomácia szakon végzett közgazdászként. Ügyvédjelöltként kezdett, majd tanácsosként hat évig dolgozott a gazdasági minisztériumban. A 2006-os balliberális győzelem után munkahelyet változtatott, és az OTP-nél helyezkedett el hitelezési tanácsadóként. 2002 óta publikál „nemzeti” lapokban. A Jobbikot megalakulása óta segíti, 2009 februárjától a párt gazdasági kabinetjének vezetője. (Országos lista)

Magyar Zoltán

Mosonmagyaróváron született 1982-ben. Agrármérnökként a szakterülete a természet és annak erőforrásaival való felelős gazdálkodás. 1998-tól a MIÉP munkáját segítette, az ifjúsági tagozat megyei elnöke is volt. A pártban való csalódása után a Jobbikhoz csatlakozott, ahol később a Győr-Moson-Sopron megyei elnöki tisztségre is megválasztották. A 2009-es EP-választáson a kapuvári választókerület kampányfőnöke volt. A Jobbik szervezésében többször végzett karitatív tevékenységet. (Területi lista)

Mirkóczki Ádám

Egerben született 1978-ban. Az egri cisztercieknél érettségizett, itt szerzett gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintézői képesítést. Néhány év munka után az ELTE-n végzett szociológusként, majd politikai szakértőnek tanult. Később újságírói képesítést is szerzett. Az egri Szent István Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott. Jelenleg a Karpatia című havilapba ír. 2007 óta önkormányzati képviselő Feldebrőn. 2008-ban lépett be a Jobbikba: Heves megyei elnök, emellett az egyházügyi kabinet vezetője. (Országos lista)

Murányi Levente

Budapesten született 1939-ben. A II. Rákóczi Ferenc gimnáziumban tanult, 1956-ban a „pesti srácok között harcolt”. Megjárta a kommunizmus börtönét is. Amnesztiával szabadult, ezt követően sikerült leérettségiznie. Később üzemmérnöki diplomát szerzett. 1981-ben kisiparos lett, a gépkocsijavító-iparban dolgozott. A rendszerváltozás után belépett a Magyar Demokrata Fórumba, 2005-ben csatlakozott a Jobbikhoz. A Magyar Gárda Egyesület alapító tagja, a Jobbik alelnöke.(Területi lista)

Németh Zsolt

Pécsen született 1984-ben. A pécsi Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola informatika szakmacsoportjában érettségizett, jelenleg egyetemi tanulmányokat folytat a PTE BTK történelem szakán. Szakterülete a XX. század második felének geopolitikája és geostratégiája. 2007-ben lépett be a Jobbikba (az utolsó lökést ehhez a 2006-os „események” adták). Társaival hamvaiból támasztotta fel a pécsi szervezetet. 2009 elején az időközben felállt megyei választmány elnökévé választotta.(Területi lista)

Novák Előd

Budapesten született 1980-ban. Nős, felesége Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője. Az 1998-as választáson a MIÉP egyik kampányfelelőse volt. 2000-ben alapította meg az Ifjú Magyarok Egyesületét, 2002-ben Csath Magdolna kampányfőnökeként tevékenykedett. Mivel 2003-ban Csurka István ellenében mást javasolt elnöknek, kizárták a MIÉP-ből. Az ügyben többedmagával pert indított, amit utóbb megnyert. Szereplésével több demonstráción is feltűnést keltett. Jelenleg a Jobbik alelnöke és sajtófőnöke. (Országos lista)

Nyikos László

Kassán született 1943-ban. Egyetemi docens, az Állami Számvevőszék korábbi alelnöke. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, a közpénzek ellenőrzésével foglalkozó tárgyat több magyar egyetemen is oktatta, illetve jelenleg is oktatja a PTE doktori iskolájában. A gazdaság terén széles körű nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, tagja az Országos Doktori Tanácsnak. Hajdan az MSZMP tagja volt, a Jobbik ennek ismeretében indította. Kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével. (Országos lista)

Pörzse Sándor

Budapesten született 1959-ben. Újságíró, televíziós műsorvezető. 1984-ben felsőfokú reklámszakemberi végzettséget szerzett. 1989-ben (akkor még sportújságíróként) a Magyar Rádióban kezdett, később a Danubius, a Calypso és a Bridge kereskedelmi rá dióknál, majd a Magyar Televízióban és a TV3-nál dolgozott. 2002-ben a Hír TV egyik alapító műsorvezetője volt, 2007-ben az Echo TV-hez igazolt. Részt vett a Magyar Gárda Egyesület létrehozásában. 2010 januárjától a Barikád magazin főszerkesztője.(Területi lista)

Pősze Lajos

Debrecenben született 1954-ben. Végzettségét tekintve matematikus. 1987-ben csatlakozott a „lakitelekiekhez”, az 1990-es országgyűlési választásokon az MDF kampányfőnöke volt. Később a Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatójának posztját töltötte be. Elnöke volt a Magyar Kézilabda Szövetségnek is. A határon túli magyarok ügyét két lap kiadásában való részvételével is segíti. A Jobbikhoz hivatalosan 2009-ben csatlakozott, de már évek óta tanácsadója volt. Jelenleg a párt szakmapolitikai igazgatója.(Területi lista)

Rozgonyi Ernő

Budapesten született 1933-ban. Nős, korábbi házasságából egy fia született. 1951-ben érettségizett a Petőfi Sándor Gimnáziumban, aztán geofizikusi és geo déta szakképzettséget szerzett. Az évtizedek során geodétaként, technikusként és – egyebek mellett – bérügyesként is dolgozott. 1989-ben belépett a KDNP-be, aztán a MIÉP egyik alapítója, majd parlamenti képviselője lett. 2003 elején részt vett a Magyar Nemzeti Front megalakításában, amelynek első elnöke volt. 2004-ben csatlakozott a Jobbikhoz. (Területi lista)

Rubi Gergely

Szikszón született 1979-ben. Amédiaiskola elvégzése után több televíziónál dolgozott mint operatőr, rendező és technikus. Az a véleménye alakult ki, hogy a média – politikai nyomásra – elferdíti a valóságot. Kezdetben a MIÉP-pel szimpatizált, majd 2007-től a Jobbikban kezdett el aktívan tevékenykedni. 2009-ben megszervezte a Jobbik hajdúhadházi szervezetét, amelynek azóta elnöke. Később kampányfőnök, választókerületi szervező és megyei alelnök is lett. (Területi lista)

Samu Tamás Gergő

Békésen született 1986-ban. Érettségit a szarvasi Vajda Péter Gimnázium és Szakközépiskolában szerzett. 2003-ban csatlakozott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz, majd a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz. 2008-tól Vona Gábor pártelnök felkérésére a Jobbik kommunikációs titkára, 2009-től az országos választmány alelnöke. Írásai jelentek meg a Szarvas és Vidéke, a Szarvasi 7, a Heti Kelet, a Magyar Jelen, a Nemzetőr, a Barikád.hu, a Karpatia és a Magyar Nemzet hasábjain. (Területi lista)

Schön Péter

Budapesten született 1977-ben. A Jobbik gazdasági igazgatója 2004 elején csatlakozott a párthoz. A gazdasági ügyek vitele mellett megalkotója a Jobbik internetes stratégiájának. Nevéhez fűződnek a Jobbik meghatározó internetes médiumai, a jobbik.hu, a barikad.hu és a nemzetiegyletek.hu honlapok, valamint a magyargarda.hu honlap létrehozása. Vona Gábor pártelnök felkérésére részt vett a Magyar Gárda megalakításában. A párt informatikai kabinetjének elnöke: a párt informatikai programjának megalkotását is irányítja. (Országos lista)

Sneider Tamás

Egerben született 1972-ben. Nős, három gyerek apja. Az egri mezőgazdasági szakközépiskolában érettségizett, szőlő- és gyümölcstermesztő kertész szakképesítése van. A kilencvenes évek elején vezetője volt a Nemzeti Ifjak Egyesületének. Évekig külföldön dolgozott, hazatérése után szüleivel családi gazdaságot alakított. 2002-ben megválasztottak a MIÉP egri szervezetének elnökévé. Önkormányzati képviselő Egerben. 2007-ben belépett a Jobbikba, 2009-től országos alelnök. (Országos lista)

Staudt Gábor

Budapesten született, a Kempelen Farkas Gimnáziumban érettségizett 2002-ben. Ügyvédjelöltként dolgozik, mellette önkormányzati képviselő Budafok-Tétényben, a kulturális, sport- és turisztikai bizottság elnöke. Közéleti tevékenységét az egyetemen kezdte, amikor az ELTE jogi karán a hallgatói önkormányzat elnöke volt. 2004-ben csatlakozott a Jobbikhoz, a XXII. kerületi szervezet alapító elnöke lett. 2007-ben részt vett a Magyar Gárda Egyesület alapításában, a Jobbikban a jogi kabinetet vezeti. (Országos lista)

Szabó Gábor

Budapesten született 1979-ben. A József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkarának történelem–kommunikáció szakát. 1998-tól 2003 tavaszáig a MIÉP tagja. A Jobboldali Ifjúsági Közösség szervezésébe 2000-ben kapcsolódott be. Részt vett a Magyar Gárda (az egyesület és a mozgalom) létrehozásának előkészítésében. 2009-ben – pártigazgatói tisztsége mellett – az EP-választás kampányfőnöke volt, aztán választmányi elnökké választották. (Országos lista)

Szávay István

Soltvadkerti – közlése szerint sváb hátterű, evangélikus parasztcsaládból – származik. 29 éves, egyedülálló. Történész–politológus, jelenleg doktori tanulmányokat folytat. Kezdetben a MIÉP-et segítette. 2000-ben már tagja volt a Jobbiknak (mint ifjúsági szervezetnek), 2003-ban pedig a párt egyik alapító tagja, egyben soltvadkerti elnöke is lett. Számos tanulmány és cikk szerzője, szakmai konferenciák résztvevője. A nemzetpolitikai kabinet vezetőjeként komoly szerepet vállalt a Jobbik programjának kidolgozásában. (Országos lista)

Szilágyi György

Budapesten született 1966-ban. Kétgyermekes családapa. Sportszervező-menedzser szakképesítéssel rendelkezik. Az MLSZ szurkolói koordinációs irodáját vezette, egyik alapítója a Ferencváros Szurkolók Szövetségének. A MIÉP tagjaként a párt parlamenti munkája során a sportbizottság delegáltjának szakértője volt. A Jobbikhoz 2008-ban csatlakozott, előbb a sportkabinet vezetője, majd Vona Gábor pártelnök kabinetvezetője lett. 2009-ben főszervezőként részt vett a Nemzeti Egyletek mozgalmának elindításában. (Országos lista)

Varga Géza

Kalocsán született 1946-ban. Több ország egyetemén tanult agrártudományt, hivatásos agrármenedzserként is lediplomázott. Szellemi tevékenysége mellett családi gazdaságában ma is biotej és -tejtermék előállításával foglalkozik. Nevéhez köthető számos ökológiai mezőgazdasági szervezet elindítása. 2002-ben csatlakozott a Fideszhez, de hamar ki is lépett. A Jobbikban a mezőgazdasági kabinet elnöke, valamint Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő szakmai tanácsadója. (Országos lista)

Vágó Sebestyén

Budapesten született 1976-ban. Korábban állattenyésztői végzettséget szerzett, majd a főiskola elvégzése után szociálpedagógusként helyezkedett el. Szaktudását felhasználva segíti a párt szociális és családügyi kabinetjének munkáját is. A hagyományőrzés mindig fontos szerepet játszott életében, a közélet felé a 2006-os őszi események után fordult, és az azt követő évben lépett be a Jobbik tagjainak sorába. A Jobbik Komárom-Esztergom megyei elnöke, az európai parlamenti választás előtt megyei kampányfőnök volt.(Területi lista)

Volner János

Budapesten született 1969-ben. Hosszú évekig rendőrként dolgozott, kiképzőként és körzeti megbízottként többször részesült kitüntetésben, jelölték az Év rendőrének címére is. Leszerelése után számos munkakörben dolgozott, jelenleg egy energiatakarékos szennyvízkezelési eljárás szabadalmaztatásán fáradozik. Kiemelt érdeklődést mutat az állam versenyszabályozó szerepe és az újraelosztás struktúrája iránt. Az Új Magyar Gárda szóvivője, a Jobbik rendvédelmi kabinetjének elnöke.(Területi lista)

Vona Gábor

Gyöngyösön született 1978-ban. Nős, egy gyereke van. A Jobbik és a Magyar Gárdát létrehozó egyesület vezetője. Történelem szakon szerzett diplomát az ELTE BTK-n. 1999-ben részt vett a Jobboldali Ifjúsági Közösség megalapításában. A hallgatói önkormányzat munkáját is segítette, majd 2002-ben Orbán Viktor meghívására tagja lett a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek. A Jobbik párttá alakulásakor alelnöknek, majd 2006-ban elnöknek választották. Életre hívta az Attila Király Népfőiskolát és a Nemzeti Egyletek mozgalmát. (Területi lista)

Zagyva György Gyula

Egerben született 1976-ban, tanulmányait is ebben a városban folytatta. A kilencvenes években tagja volt több pártonkívüli jobboldali szervezetnek, majd később a MIÉP egri szervezetének tagja, ifjúsági tagozatának helyi alelnöke. Miután kiábrándult a MIÉP-ből, más politikai formációba már nem szeretne belépni. A Jobbik felkérését a képviselőjelöltségre viszont elvállalta. Országos elnöke a Szegeden megalakult Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak, újságírója a Magyar Jelen című lapnak. (Területi lista)

Zakó László

Zalaegerszegen született 1959-ben. Kétgyermekes családapa. 2009 óta a Jobbik Zala megyei elnöke, korábban a kisgazdapárt színeiben jutott egyéni országgyűlési képviselői mandátumhoz. Parlamenti munkája során a gazdasági bizottság alelnöke lett, emellett megyei szakmai testületekben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter képviselőjeként járt el. Jelenleg a Jobbik nagykanizsai szervezetét vezeti, továbbá a kehidai gyógyfürdő műszaki igazgatója.(Területi lista)

Zsiga-Kárpát Dániel

Budapesten született 1979-ben. Első pártja a MIÉP volt, majd az abban való csalódás után csatlakozott a Jobbikhoz. A University of Hertfordshire egyetemen szerzett közgazdász végzettséget, a Karpatia című havilap főszerkesztője, amelyet 2001-ben önerőből indított el. Eddig hat könyve jelent meg. Tagja a Jobbik gazdasági kabinetjének, elnöke az EU-kabinetnek. Az Attila Király Népfőiskola XXI. század tanszékét vezeti, főszervezője volt a Jobbik konferenciasorozatának. (Országos lista)

Független

Molnár Oszkár

1956. július 1-jén született Sajószentpéteren. Nős, két gyermeke van. 1980 és 1991 között a Borsod Volán gépkocsivezetője volt, majd egy kft. ügyvezető igazgatója. 1988-ban belépett az SZDSZ-be, de 1993-ban kilépett, és a Fidesz tagja lett. 1993 óta a Fidesz edelényi szervezetének elnöke, 1999-től a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke. Az 1994. évi országgyűlési választásokon képviselőjelölt. 1998 óta Edelény országgyűlési képviselője. 2002-ben a város polgármesterévé választották.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.