Avasi paneltűz: az egyik lakó gyanúsított lett

– Gondatlanságból elkövetett, több ember halálát okozó közveszélyokozás vétségének megalapozott gyanúja miatt eddig egy magánszemély ellen indult büntetőeljárás az elmúlt év augusztusában Miskolcon történt, három halálos áldozatot – egy anya és két gyermekének életét – követelő avasi paneltűz kapcsán – közölte Soltész Bálint, a nyomozást végző Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Azért itt vizsgálják a tűz keletkezésének okát, mert a borsodi rendőrök elfogultságot jelentettek be az ügyben. A sajtószóvivő által meg nem nevezett magánszemély értesüléseink szerint egy idős asszony, akinek lakásában valójában a tűz keletkezett, ám ő – ahelyett, hogy értesítette volna a tűzoltókat, a mentőket vagy a rendőrséget – kimenekült az épületből, és az utcáról nézte a tüzet. Ezt az információt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Soltész Bálinttól megtudtuk: a további nyomozásban kiderül majd, hogy a tragikus esemény bekövetkezéséért más személy – vagy személyek – felelőssége megállapítható-e. Korábban ugyanis felvetődött, hogy a tűzoltók azért nem tudták kimenteni a többször is segítséget kérő anyát és két gyermekét a lángokból, mert az oltásban részt vevők nem voltak elég körültekintők. Most ezt is megvizsgálja a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.