A korrupt ügyész vádlott lett

Vádat emelt az ügyészség a Fővárosi Bíróság előtt Varga Gergely volt ügyész, a Fővárosi Főügyészség egykori szóvivője ellen. Vargát fontosabb ügyben intézkedő hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel, befolyással üzérkedéssel és bűnpártolással vádolják.

Vargát 2009 nyarán hivatalvesztéssel büntette Kovács Tamás legfőbb ügyész, miután egy bevásárlóközpont kávézójában a nyomozók 800 ezer forint kenőpénz átvétele közben tetten érték. Egy csalási ügy egyik női gyanúsítottjának (akivel szexuális kapcsolata is volt, ami önmagában is elegendő ok a hivatalvesztéshez) a pénz fejében azt ígérte, hogy nem ültetik le. A nyomozók kiderítették: Varga többeknek felajánlotta, hogy pénz ellenében eljár az érdekükben. Volt, akitől azért kért pénzt, hogy a bírónál elintézze a szabadlábra helyezését. Más esetben azt ígérte, ügyészként nem indítványoz letöltendő szabadságvesztést.

Vargának azért kellett távoznia a szóvivői posztról, mert a 2006-os őszi eseményeket követő perek egyikén a bíróság folyosóján azt mondta: tudja, hogy nem az igazi bűnösök ülnek a vádlottak padján. Mivel szavait semmivel nem tudta alátámasztani, kerületi beosztott ügyészként folytathatta pályafutását.

Fazekas Géza, a Varga-ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta: a vádirat benyújtásával egy időben kezdeményezték a volt ügyész letartóztatásának meghoszszabbítását az elsőfokú ítélet kihirdetéséig.

Varga Gergely
Varga Gergely
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.