A 'rektor úr' elintézte volna másoknak is

A rendőrség szerdán hivatalosan is megerősítette lapunk értesülését, jelesül azt, hogy keddi őrizetbe vétele során Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora megkísérelt ellenállni az intézkedő rendőröknek, s eközben könnyebb sérülést szenvedett. Szabó eddig nem tett panaszt az elfogásának körülményei miatt. Így talán elkerülheti, hogy hivatalos személy elleni erőszakkal is meggyanúsítsák.

A Nemzeti Nyomozó Iroda azért indított eljárást befolyással üzérkedés gyanújával ellene, mert egy nemzetközi szállítmányozó cég, a DHL közvetítők útján értesítette a nyomozóhatóságot, hogy a rektor különös ajánlatot tett a cégnek. Azt mondta, tudomása szerint a rendőrség kábítószer- és fegyverkereskedelem gyanújával nyomoz ellenük, de ő el tudja intézni, hogy az események a cég számára kedvezően alakuljanak. Közbenjárása fejében azt kérte, hogy a futárcég a jövőben egy általa megjelölt biztonsági céggel szerződjön. A DHL nem engedett a zsarolásnak, de voltak, akik bedőltek a rektornak. A rendőrség kezdeményezte Szabó letartóztatását. (A DHL egyik magyarországi igazgatója is a gyanúsítottak között van – adta hírül tegnap este az Index, a hirado.hu értesüléseire hivatkozva.)

Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora

Szerdán a HM cáfolta a Hír TV azon közlését, amely szerint a hatóságok kétmilliárdos sikkasztás ügyében nyomoznak a tárcánál. A HM leszögezi: a Katonai Biztonsági Hivatal felderített egy vesztegetési ügyet a HM egyik közhasznú társaságánál. A Budapesti Katonai Ügyészség őrizetbe vett és eljárás alá vont hivatásos katonákat, vesztegetés gyanúja miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.